Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vježba u Splitu

Mario Babić: Jadranom plivaju naftne mrlje velike kao tri Brača!

verige
Goran Kovačić/Pixsell
18.10.2011.
u 12:49

"Adriatic 11" regionalna je vježba za slučaj ekoloških katastrofa velikih razmjera na moru

U Splitu se održava trodnevna vježba za jačanje regionalne suradnje u slučaju ekoloških katastrofa velikih razmjera "Adriatic 11“. Organizira je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u suradnji s Ministarstvom obrane, a pokrovitelj je Kraljevina Norveška. Državni tajnik za more Mario Babić istaknuo je da postoji velika opasnost onečišćenja Jadrana kojim tijekom godine prođe više od 7000 tankera. On je također izvijestio kako se tijekom godine na Jadranskom moru stvore mrlje površine 1228 kilometara četvornih  koje su posljedica ljudske nepažnje i neodgovornog ispuštanja nafte. Riječ je o površini jednakoj površini tri Brača.

– Nije moguća zaštita od ekoloških katastrofa bez regionalne suradnje – istaknuo je Mate Raboteg, državni tajnik u Ministarstvu obrane. U vježbi sudjeluju predstavnici Hrvatske, Italije, Slovenije, BiH, Crne Gore i Albanije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije