Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marine Le Pen:

'Junckeru, vi ste primjer čudovišta u koje se pretvorila EU'

juncker, le pen
Foto: Pixsell
1/3
24.11.2014.
u 19:06

Jean-Claude Juncker na dužnosti nije ni punih mjesec dana, a u EP-u je već pokrenuta inicijativa za njegovu smjenu

– Gospodine Juncker, Vi ste najbolji primjer čudovišta u koje se pretvorila EU. Vi ste simbol Europe koja je postala crvljiva i koja oduzima najsiromašnijima, a u korist bogatih – poručila je danas Marine Le Pen, francuska euroskeptična zastupnica u Europskom parlamentu, novom predsjedniku Europske komisije. Jean-Claude Juncker na toj dužnosti nije ni punih mjesec dana, a u EP-u je već pokrenuta inicijativa za njegovu smjenu. Pokrenula ju je manjina euroskeptičnih zastupnika pod vodstvom Le Pen i Britanca Nigela Faragea nakon otkrića golemog sustava za utaju poreza koji je, na štetu drugih država EU, stvoren u Luksemburgu dok mu je premijer bio upravo Juncker.

– Gospođa Le Pen svaki put mi se obraća na toliko nježan način i obasipa me komplimentima u ovoj dvorani – odgovorio je Juncker u polušali na usporedbu s crvljivim čudovištem. No, pokazao je i iskrenu ljutnju što ga se proziva da je zaštitnik "krupnog kapitala" jer Juncker smatra da on to nije.

– Ako želite da odem, recite i ja ću otići – poručio je ljutitim tonom tijekom današnje rasprave u EP-u u Strasbourgu, no takav izazov dao je znajući da će ga zaštititi "velika koalicija". U EP-u, naime, po prvi put postoji koalicija europskih demokršćana, socijaldemokrata i liberala i svi su oni najavili da će u četvrtak, kad se bude glasovalo o ovom pitanju, biti protiv. Odnosno, "protiv ovog glupog prijedloga", kako ga je krstio šef europskih liberala Guy Verhofstadt.

>>Nacionalni front prvi put u povijesti u senatu

>>Marine Le Pen: EU će se urušiti kao Sovjetski Savez

Komentara 40

TE
TechnoCroat
19:59 24.11.2014.

Svaki sloj birokracije koji zivi od prisilnih, garantiranih poreznih prihoda ima tendenciju sirit se, izdidnut se u elitni sloj iznad gradjana, i na kraju postati sam sebi svrha. Uzdaj se u se i u svoje kljuse je moj princip zivota. Od drzave samo trazim garanciju slobode, pravedno sudstvo i cuvanje granica.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
20:04 24.11.2014.

zamislite to kazu Francuzi i Britanci pa cijela EU je kopija Babilona....

Avatar viki_nuland
viki_nuland
22:23 24.11.2014.

Svaka cast Marine Le Pen, to je netko trebao reci. Ideja EU je uzurpirana od strane bankarskog lobija i pretvorila se u totalno cudoviste koje uopce nije briga o svojih 450 milijuna gradjana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije