Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAGA 'GRADSKI STANOVI'

Marijan Mesek tvrdi: Za loše stanje u Ustanovi kriv je Grad Varaždin

vladimir kukec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
09.01.2015.
u 11:00

Predsjednik Upravnog vijeća M. Mesek podnio je ostavku zbog odnosa Grada prema JUGS-u, a Habuš kaže da je otišao zato jer nije želio potpisati Kukecov otkaz

U varaždinskoj Javnoj ustanovi Gradski stanovi trzavice ne prestaju. Iako je prije desetak dana, s gotovo dvije godine zakašnjenja, napokon useljena zgrada B1, predsjednik Upravnog vijeća Marijan Mesek sa zadnjim danom prošle godine podnio je ostavku. Njegova ostavka začudila je varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša.

Sistem i moral

- Moram reći da sam iznenađen Mesekovom ostavkom, jer si je u posljednja dva mjeseca dao dosta truda da se riješi problem ravnatelja i useljenja u stanove. Nisam siguran, ali ja pretpostavljam da je razlog njegove ostavke bilo moje inzistiranje da se ravnatelju Vladimiru Kukecu (na fotografiji) da izvanredan otkaz. On očito nije bio spreman supotpisati takvo rješenje, ali po meni ravnatelj je svojim postupanjem nanio veliku štetu JUGS-u i smatram da je izvanredni otkaz bez otpremnine bilo ispravno rješenje - kazao nam je Habuš, dodavši da ako Kukec misli drugačije, svoja prava može tražiti putem suda.

- Ukoliko sud odredi da ima pravo na otpremninu, Ustanova će mu je isplatiti - kazao je Habuš.

Kukec pak nije želio mnogo komentirati.- Mogu reći da pisano rješenje o izvanrednom otkazu nisam dobio i dozvolite da prvo saznam o čemu je riječ, a onda da kažem što ću i kako ću. Uostalom, postoji sistem, moral, ponos i vjera koji mi ne dozvoljavaju da se oko takvih stvari prepucavam preko medija - kratak je bio Kukec.

Bivši predsjednik Upravnog vijeća JUGS-a Marijan Mesek pak tvrdi da razlog njegove ostavke nikako nije Kukecova smjena.

- To bi bilo apsurdno, jer upravo sam ja njegovu smjenu i predložio. Uostalom, ostavku zaposlenicima treba supotpisati ravnatelj, a ne predsjednik Upravnog vijeća - kaže Mesek, koji tvrdi da je glavni razlog njegove ostavke to što Grad Varaždin u svojem postupanju ne vodi računa o dobrobiti JUGS-a.

Kontradikcije

- Grad Varaždin je kao osnivač JUGS-a većim dijelom uzrokovao nastalu lošu situaciju ustanove, jer sve se veće odluke oko poslovanja ustanove donose uz prethodnu suglasnost osnivača - obrazložio je Mesek te podsjetio kako su problemi u JUGS-u počeli prije nekoliko godina, kada je Gradsko vijeće donijelo odluku o odustajanju od kupnje objekta C/D u Hrašćici na što se Grad prije bio obvezao prema JUGS-u.

- U tom smislu postoji kontradikcija u upravljanju Ustanovom, jer se ne gledaju interesi Ustanove, nego Grada - smatra Mesek.

- Uz ovakav odnos smatram da će mi rad i dalje biti otežan te bi mi bilo onemogućeno da upravljam na način dobrog i savjesnog gospodarstvenika, kao i da upravljam sukladno obvezama iz Statuta. Stoga sam podnio ostavku na predmetnu funkciju - zaključio je Marijan Mesek.

Komentara 3

KR
krka
08:52 10.01.2015.

svu tu bagru sa gradonačelnikom na čelu da DORH obradi i sud procesuira

DO
doktorica
13:58 10.01.2015.

od kada je Habuš na čelu Varaždin je puno izgubio,za neprepoznati je...

VE
vezana
21:40 10.01.2015.

Baviti se sam sobom i svojim krivo poteznim glupostima svatko zna, a ponajviše gradonačelnik...nego da se dečki (gradonačelnik, predsednik UV) spakuju za Remetinec?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije