Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijetio lozici

Mariću mjesec dana pritvora, našli mu nedozvoljeno oružje u stanu

'05.09.2005., Zvonimirova ulica, Zagreb - Dvojica zastitara ubijena u krvavoj pljacki Finine poslovnice. Zlatko Maric na mjestu dogadjaja.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
Foto: 'Petar Glebov/PIXSELL'
1/3
07.07.2012.
u 21:25

Priveden je nakon što ga je zagrebački odvjetnik Pero Lozica, kojem je u noći na petak propucan automobil, prijavio za prijetnje.

Zlatko Marić, vlasnik zaštitarskog društva Sokol Marić priveden je u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu nakon što je proveo noć na policiji gdje je ispitivan. 

Uhićen je, podsjetimo, zbog sumnje da stoji iza prošlotjednog rešetanja smarta odvjetnika Pere Lozice, parkiranog pred njegovom kućom u Ulici Jagodnjak na Šalati. Mariću je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

Ujedno prilikom privođenja u Marićevom stanu i uredu policija je pronašla četiri puške i oko 400 komada streljiva različitog kalibra te je on radi nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva noć morao provesti na policiji. Po dovršenom ispitivanju odveden je pritvorskom nadzorniku. Utvrđeno je da postoje opravdane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

"Zlatko Marić prijetio je mom sinu da će mu slomiti noge"

Tko stoji iza rešetanja automobila smart poznatog zagrebačkog odvjetnika Pere Lozice? Pucano je u prazan auto, parkiran ispred kuće u Ulici Jagodnjak u kojoj stanuje Lozica, pa je jasno da se radilo o upozorenju, ali čijem? Jedni taj incident povezuju s Lozičinim svjedočenjem u aferi Fimi media (za Mačeka je kupio Hrvatski list) i njegovim poslovima vezanim uz Hypo banku i generala Vladimira Zagorca, drugi s njegovim privatnim problemima i brakorazvodnom parnicom. Njegova je supruga navodno bliska prijateljica Zlatka Marića, vlasnika najpoznatijeg hrvatskog zaštitarskog društva, koji je zbog toga prijetio Lozici.

Spor zbog imovine

– Marić je zaprijetio Peri da će mu slomiti obje noge. Iako je Pero u toj parnici maksimalno izlazio ususret svojoj supruzi, ona ipak nije zadovoljna i traži još dva stana, koja je pravomoćno izgubila. Ja se nadam da će policija sankcionirati počinitelja i da će se to riješiti. Najviše mi je žao unuke koja je jako vezana uz moju suprugu i mene i želimo je držati po strani od svega toga – rekao je Perin otac Boško Lozica, bivši vaterpolist i sadašnji vaterpolski djelatnik. 

Boško kaže da je Pero, nakon što je policiji dao iskaz, otputovao u inozemstvo zbog prije preuzetih poslovnih obveza.

Bili nekad prijatelji

Istodobno, iz zagrebačke policije poručili su da istraga još traje, da se traga za počiniteljem te da nitko zasad nije prijavljen za prijetnje Peri Lozici. Nitko, pa ni Zlatko Marić, kojega smo tijekom jučerašnjeg dana bezuspješno pokušavali zamoliti za komentar jer ga u tvrtki nije bilo, a mobilni je telefon isključio. Dao je, međutim, izjavu za Slobodnu Dalmaciju.

– Lozica je čisti psihopat! Ništa od toga nije istina. Nisam prijetio nikome, pa ni njemu. Otići ću na policiju da se to riješi. Neka me stave na poligraf! Neka se radije Lozica zapita o svojem poštenju kad si četiri mjeseca godišnje može priuštiti ljetovanja na brodu. Ja zapošljavam 3600 ljudi i ne mogu si priuštiti toliki odmor tijekom godine – rekao je Marić, ustvrdivši da su on i Lozica “nekad bili prijatelji”, što očito više nije slučaj.

Komentara 74

OB
-obrisani-
14:04 09.07.2012.

bluesbob je napisao/la: našli mu nedozvoljeno oružje u stanu......a belo???????????? ____________________________________________________________________ Pošmrkala banda na pretresu!

AR
ariesrevelator
12:38 08.07.2012.

Sve opskurni likovi, koji samo u bolesnim društvima imaju "težinu" ...

OB
-obrisani-
10:18 09.07.2012.

priveden zbog prijetnji Mariću mjesec dana pritvora, našli mu nedozvoljeno oružje u stanu Nesto je trulo u drzavi Danskoj Kako je moguce da osoba takvim optuzbama i nedozvoljenim oruzjem na to i u zatvoru imati zastitarsku tvrtku? To ni BoguBogu nije dokucivo, ocito da je nesto trulo i u Drzavi Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije