Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do londona

Maratonac Stojkoski u invalidskim kolicima putuje na Olimpijske igre

Mile Stojkoski (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/8
21.04.2012.
u 11:36

Sredinom ožujka ove godine krenuo je ispred Spomen kuće Toše Proeski u Kruševu iz Makedonije i planira proći 3500 kilometra kroz 15 europskih država, da bi 27. srpnja stigao ispred Olimpijskog stadiona u Londonu.

Mile Stojkoski (43) iz Prilepa u Makedoniji organizirao je maraton u invalidskim kolicima pod nazivom London 2012. Sredinom ožujka ove godine krenuo je ispred Spomen kuće Toše Proeski u Kruševu iz Makedonije i planira proći 3500 kilometra kroz 15 europskih država, da bi 27. srpnja stigao ispred Olimpijskog stadiona u Londonu, na otvorenje ljetnih olimpijskih igara.

Mile je u petak u popodnevnim satima na Graničnom prijelazu Macelj toplo dočekan od predstavnika makedonskog veleposlanstva, kolega motorista iz Krapine i drugih hrvatskih mjesta te načelnika općine Đurmanec, Branka Horvata. Do sada je prošao Makedoniju, Srbiju, Mađarsku, Slovačku i Sloveniju. Cilj i misija ovog projekta je potpora osobama s invaliditetom te podizanje svijest javnosti o njihovim potrebama. Mile će ponovo ući u Sloveniju, ali kako je rekao na svom putiu nije želio zaobići Hrvatsku. Nakon kratkog predaha u pratnji policije i motorista krenuo je dalje na put .

- Nisam umoran, sretan sam i zadovoljan. Maraton posvećujem svim osobama s invaliditetom – rekao je Mile. Mile je 1996. godine doživio je prometnu nesreću na motoru, te se od tada koristi sa invalidskim kolicima. Svoje slobodno vrijeme koristi na sportske aktivnosti, te potiče i ostale osobe sa invaliditetom za uspješnu integraciju u svakodnevnom životom. Ovo je njegov treći maratonski put. U subotu sa svojom pratnjom kreće iz Đurmanca do Velikog Trgovišća trasom Đurmanec – Krapina – Polje Krapinsko – Velika Ves – Galovec Začretski – Švaljkovec – Ciglenica Zagorska – Brezova – Grdenci – Hum Zabočki – Lug Zabočki – Zabok – Pavlovec Zabočki – Gubaševo - Veliko Trgovišće. A u nedjelju na put prema Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije