Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR U KARLOVCU

Maras: HDZ-ova vlast ne zna prepoznati prave projekte

gordan maras,ivan benčić (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/4
28.05.2013.
u 19:39

Ministar je dao podršku SDP-ovim kandidatima za gradonačelnike Duge Rese, Ogulina i Karlovca te kandidatu za župana.

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić na državnoj se razini želi profilirati nametanjem tema koje su samo njemu važne, a ne govori o razvoju grada, zapošljavanju, projektima kojima bi realno pomogao razvoj grada. S druge pak strane, župan je, dok je bio u poziciji kao član povjerenstva i s bivšim HDZ-ovim ministrima I. Šukerom, D. Primorcem, pokojnim B. Vukelićem te M. Dalić, obećavao da će od Bjelolasice napraviti čudo, a ništa nisu ostvarili, kazao je Gordan Maras, SDP-ov ministar poduzetništva i obrta na tiskovnoj u Karlovcu nakon obilaska dijelova Karlovačke županije.

Došao je, kako je rekao, kao dopredsjednik stranke kako bi dao podršku SDP-ovim kandidatima za gradonačelnike Duge Rese, Ogulina i Karlovca te kandidatu za župana.

– Županija i svi ti gradovi puni su potencijala i dobrih projekata i ideja, ali njih lokalna vlast ne prepoznaje. Primjerice, Kamp Slapić u Dugoj Resi koji godišnje posjeti 20.000 turista, mjesecima je čekao građevinsku dozvolu kako bi izgradio sanitarni čvor, a to su riješili tek u jeku turističke sezone. Slične probleme ima i karlovačka Tvornica turbina koja želi uložiti 20 milijuna kuna u nove pogone – dodao je Maras koji je posjetio i manju tvrtku u Dugoj Resi, Kontal.

Kazao je kako je izjava župana I. Vučića da država koči brže izdavanje dozvola jer županije imaju premalo zaposlenih, a i ministarstvo im kasni s isplatom njihovih plaća, prebacivanje krivice na druge. Maras ističe da sve županije rade po istim principima, ali da se dozvole drugdje ipak izdaju puno brže. Kazao je kako SDP u tim sredinama ima ljude koji mogu unijeti pozitivne promjene, a ako ne dobiju izbore, znači da ljudi nisu bili motivirani izići na izbore. Komentirao je i poteze države za ubrzavanje izdavanja građevinskih dozvola.

– Rokove ćemo dodatno skratiti, a zakonom o strateškim investicijama ubrzat ćemo proceduru izdavanja dozvola. Tome ide u prilog i izmjena po kojoj će biti potreban manji broj dozvola za neke projekte – kazao je. Novi Zakon o inovatorima, rekao je Gordan Maras, do kraja godine bit će predstavljen javnosti, a sada ga zajedno pripremaju njegovo Ministarstvo i Ministarstva gospodarstva i obrazovanja.

>> Ministar Maras iseljenicima u SAD-u: Investirajte u Hrvatsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije