Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stabilno je

Mandela 95. rođendan dočekao u bolnici, slavlje diljem zemlje

Nelson Mandela portal (1)
Press Association/PIXSELL
18.07.2013.
u 07:26

Povodom njegova rođendana i obilježavanja Međunarodnog dana ogromna slika Nelsona Mandele koju je naslikao afrički umjetnik Paul Blomkamp postavljena je na Times Square u New Yorku.

Dok su diljem Južne Afrike, ali i svijeta njegovi poklonici organizirali razne proslave njemu u čast, Nelson Mandela svoj 95. rođendan dočekao je u bolničkom krevetu u Pretoriji. Bivši predsjednik, još uvijek je kritično, ali stabilno, objavljuju mediji. Mandelina kćer Zindzi rekla je da mu se zdravstveno stanje poprilično popravilo te da misli da će uskoro biti pušten na kućnu njegu, prenosi UK Sky TV.

Datum njegova rođendana UN je proglasio  i Međunarodnim danom Nelsona Mandele. Dan je započeo pjesmom Happy Birthday koju su milijuni djece otpjevali diljem zemlje, javlja BBC. Predsjednik JAR-a Zuma planira predati donacije siromašnim "bijelačkim" obiteljima u Pretoriji. Mandela, dobitnik Nobelove nagrade za mir, imao je veliku ulogu u  pomirenju na afričkom kontinentu, ali i u svijetu.

Povodom njegova rođendana i obilježavanja Međunarodnog dana ogromna slika Nelsona Mandele koju je naslikao afrički umjetnik Paul Blomkamp postavljena je na Times Square u New Yorku.

>>Obitelj će Mandelu držati na aparatima dok ne utrži prava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije