Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskok

Spice: Podignuta optužnica protiv Polančeca i sedmorice

polančec
Foto: Petar Glebov/VLM
1/3
09.09.2010.
u 14:15

Polančec i ostali terete se da su od 2005. do listopada 2009. raznim gospodarskim malverzacijama počinili štetu od 400 milijuna kuna.

USKOK je podigao optužnicu u slučaju Spice protiv Damira Polančeca, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, i još sedmorice zbog udruživanja radi počinjenja kaznenih djela, zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na zloporabu položaja i ovlasti te protuzakonitog posredovanja.

Polančec i ostali terete se da su od 2005. do listopada 2009. raznim gospodarskim malverzacijama počinili štetu od 400 milijuna kuna.

Polančeca se tereti da se u tom razdoblju u Koprivnici, Varaždinu, Splitu i Zagrebu, kao potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo i ministar gospodarstva te predsjednik Upravnog odbora HFP-a koji odlučuje o prodaji 26 posto dionica Podravke, zajedno s Darkom Marincem i Milanom Horvatom povezao grupu radi stjecanja većinskog udjela u koprivničkoj tvrtki.

Kako bi pribavili sredstva za stjecanje većinskog udjela u Podravki, Polančec i sedmorka zaključivali su poslove kojima su zaduživali Podravku te odobravali kredite bez zajma i suglasnosti uprave i Nadzornog odbora. 

 

Komentara 41

MM
Mladen Miletić
18:24 09.09.2010.

Mesič če biti pozvan kao svjedok i mora se odazvati jeli naredio ili smo telefonom naredio o čemu je riječ ?

EL
elfenomeno77
14:28 09.09.2010.

stvorena je atmosfera za rijesavanje goruceg problema zvanog korupcija ali ne treba nikoga unaprijed osuđivati ne treba sve politizirati...

MM
Mladen Miletić
18:23 09.09.2010.

Polančec i ostali terete se da su od 2005. do listopada 2009. raznim gospodarskim malverzacijama počinili štetu od 400 milijuna kuna. Radio je za to vrijeme sa preko 550 milijardi i nitko ga nije cijelo to vrijeme nimalo kontrolirao TkoTko je tu jako jako bolestan i glavni sukrivac ? Sloboda za Polančeca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije