Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEKSUALNO NASILJE

Maloljetnik pod istragom zbog spolnog zlostavljanja djeteta, a 32-godišnjak zbog silovanja supruge

Obiteljsko nasilje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
16.04.2024.
u 08:09

Tužiteljstvo je tražilo da mu se odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a njihov je prijedlog prihvaćen jer je 32-godišnjaku određen jednomjesečni istražni zatvor.

Silovanje, bludne radnje, nasilje u obitelji.... djela su za koja se sumnjiči 32-godišnjak   koji je zbog toga ispitan na ŽDO Split, nakon čega je protiv njega pokrenuta istraga. Djela za koja se sumnjiči, činio je kroz duže vrijeme i to tako što je, kako se sumnja, a od rujna 2021. do 12. travnja 2024. u više navrata bio nasilan prema svojoj supruzi.

Sumnjiče ga se da ju je tijekom tog razdoblja i  seksualno zlostavljao. Nakon što je uhićen i ispitan, doveden je pred suca istrage Županijskog suda u Splitu. Tužiteljstvo je tražilo da mu se odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a njihov je prijedlog prihvaćen jer je 32-godišnjaku određen jednomjesečni istražni zatvor.

Isto tužiteljstvo za spolno zlostavljanje i iskorištavanje djeteta sumnjiči 19-godišnjaka, koji je u vrijeme počinjenja djela za koje se sumnjiči bio maloljetan. Sumnjiči ga se da je navedena djela počinio na području Splitsko-dalmatinske županije od 2019. do 2023., zbog čega je tužiteljstvo protiv njega pokrenulo pripremni postupak.

Muškarac (33) optužen je za više djela, uključujući pokušaj silovanja, povredu djetetovih prava, nasilje u obitelji... ŽDO Split ga u optužnici tereti da je 10. siječnja oko 1.30 počinio djela protiv spolne slobode, dok je nasilan prema članovima obitelji, kako navodi tužiteljstvo, bio od srpnja 2023. pa do siječnja 2024.

VIDEO: Prije 5 godina pretrpjela je razorni požar:  Pogledajte napredak radova na Notre-Dame katedrali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije