Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mup u akciji

Mališane iz sirotišta na Haitiju razveselili hrvatski policajci

policajci na haitiju  (1)
Foto: MUP
1/5
28.12.2012.
u 15:36

Božić su proveli u cjelodnevnom druženju začinjenom roštiljem, nogometom, zabavom i radosnim dječjim smijehom.

Policijski službenici Damir Martinčević, Zoran Brezak, Marinko Mišura, Tihomir Svatoš i Nenad Tuškanac, članovi hrvatskog policijskog kontingenta u UN misiji na Haitiju-MINUSTAH, željeli su napravit nešto lijepo i korisno povodom blagdana pa su svoje vrijeme, dobro raspoloženje i poklone podijelili sa 48 mališana iz sirotišta „Kardinal Alojzije Stepinac“ u Bon Reposu u , Port-Au-Princeu koji je 2010. godine stradao u teškom portesu.

Božić su tako proveli u cjelodnevnom druženju začinjenom roštiljem, nogometom, zabavom i radosnim dječjim smijehom.

Uloge su bile pomno raspodijeljene, tako da se Zoran Brezak, prema riječima ostalih, iskazao za roštiljem, u nogometnu se zvijezdu prometnuo Damir Martinčević, dok su Marinko Mišura i Tihomir Svatoš briljirali kao glavni zabavljači djece, njihovih teta i Terese Scanlan, miss Amerike 2011. i porijeklom Hrvatice, koja također pomaže u sirotištu. Nenad Tuškanac zbog radnih obaveza nije nažalost mogao prisustvovati ovom činu dobrote, izvijestili su iz MUP-a na svojim internetskim stranicama.

Sirotište je otvoreno 2010. godine nakon potresa, a trenutno u njemu boravi 48 djece u dobi od 18 mjeseci do 13 godina, o kojima brinu voditeljica Sandra Stanić, rodom iz BiH, Zagrepčanka Elizabeta Lepinčić i Amerikanka Jenny Murphy. Sirotište se financira od donacija, djevojkama u njihovoj cjelodnevnoj brizi o mališanima pomažu i tri Haićanke, a povremeno i osobe koje žele posvojiti dijete. Osnovala ga je neprofitna humanitarna organizacija Croatian Relief Services iz New Yorka, koju je 1992. godine osnovao fra Giordano Belanich, fratar hrvatskih korijena, kako bi pomogao žrtvama rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Završetkom rata na našim prostorima, fratar je uključivanjem i drugih područja na kojima je ugroženom stanovništvu neophodna neka vrsta pomoći, proširio projekt.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije