Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neovisna istraga potvrdila:
Povratak na članak

Malezijski zrakoplov srušili su proruski pobunjenici

Prije godinu dana utvrđeno je da je malezijski Boeing srušen ruskom raketom, no nije se znalo tko ju je ispalio i odakle je lansirana

Komentari 21

DU
Deleted user
09:11 29.09.2016.

Za dvadesetak godina,ce svjet pod pritiskom najvece osovine zla,jos morati mjenjati povjest o "bacanju"atomske bombe na Hirosimu,i sigurno ce to prepisati Rusima..........

VL
DU
Deleted user
07:10 29.09.2016.

Neovisna istraga? Zapad koji je vodio istragu ni dan danas ne želi javno objaviti podatke iz crnih kutija niti ne želi objaviti radarske snimke iznad tog područja ni satelitske snimke ne žele objaviti. Iako je to cijelo područje nadzire u svakom trenutku par satelita- Ali sada pišu da je "neovisna " komisija nešto utvrdila, bitno da okrive Ruse. Na prethodna pitanja ostaju muk od neovisne komisije na pitanje zašto je ukrajinska kontrola leta preusmjerila taj avion u ratno podruje isto se šuti. U komunizmu bi za ovakva pianja ja dobio goli otok jer tako su se komunisti borili protiv svojih neprijatelja zapad to radi na način.

VL
Avatar lvan12
lvan12
07:43 29.09.2016.

Ah kako je lijepo dati pridjev "neovisna" istrazi koju je vodila ukrajinska tajna sluzba... Tamo gdje je se zaista vodi nesto neovisno pita se dvije strane, a ne jednu. Jos malo "blame it on Russia..."

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:42 29.09.2016.

ovo je sve samo ne neovisna istraga. u nju nisu uključeni ruski istražitelji. ovo inače nije konačno izvješće, kako tekst sugerira, već trenutno stanje 'istrage'. ukrajina je tu imala glavnu riječ, a 'dokazi' na koje se ovaj izvještaj JIT-a oslanjanja su snimci sa društvenih mreža, čije se porijeklo ne može dokazati. dokazi da je sustav dopremljen iz rusije ne postoje, kao ni da je nakon rušenja aviona otpremljen nazad u rusiju. ne postoje svjedoci za to. ne znam na temelju kojih to satelitskih snimaka amerikanaca i ukrajinaca se došlo do 'dokaza'. jer te snimke ni ukrajina ni ameri nisu predočili. za razliku od rusa koji su pokazali snimke, na kojima je sve suprotno od onog što ukrajinci tvrde. ako su jedni rekli da je bilo vedro, rusi pokazali da je bilo oblaka, u suprotno. ono što izvješće ne sadrži jest činjenica da ukrajina nije istražiteljima dostavila snimke razgovora kontrole leta sa posadom aviona, kao što se nije ni istražilo da osoba koja je taj razgovor sa posadom vodila je dan poslije nestala, i odonda se ne zna gdje je. možemo pretpostavljati. izvješće ne veli ništa zašto je ukrajinska kontrola leta avion usmjerila u zonu sukoba. gdje su podaci iz crnih kutija? proglašeni nevažnim, i odlučeno je da neće biti u izvješću. isto tako je odlučen oda se više od trećine dokaza sa mjesta nesreće neće obraditi i to je proglašeno tajnom. malo previše toga se odbacuje, malo previše ruse isključuje. jasno je da su na mjesto nesreće došli ukrajinci, i kako se i očekivalo, kontaminirali mjesto nesreće. zanimljivo da je ukrajina niti 10 min nakon nesreće izjavila kojom raketom je avion srušen. inače, ključan dokaz da je avion uopće srušen tom raketom bio bi trag dima na nebu, koji se ne bi satima razišao. a to nije nigdje dokumentirano, zabilježeno. pazite, ključan dokaz otkud je raketa došla ne postoji. a postoje radarski snimci koji dokazuju da je uz ovaj avion bio najmanje jedan avion, mali, tipa suhoja... ovaj sustav već 20 godina nije u operativnim ruskim snagama. nakon raspada sssr-a u rusiji je propalo 90% te tehnike. oni imaju uglavnom s-300, i par zadnjih verzija buk-a. ja jednostavno ne mogu vjerovati kolko daleko može ići ova zapadna propaganda u ovom besmislenom sukobu sa rusima. očito je namjera amerikanaca nešto velikog, kad se tolko lažira i stišće sve u europi protiv rusa. rusi nemaju dobra sjećanja na veći dio europe, oduvijek su ih napadali i pokušavali osvojiti. i da još jednom jednu stvar raščistimo, ovo izvješće ne potvrđuje ništa. tekst imputira rusima odgovornost, al to nije tako. mislim da je krajnje vrijeme da rusi odgovore malo žešće. 20 godina su rusko-ukrajinski odnosi nikakvi.

VL
TH
thekurcula
08:41 29.09.2016.

Po kojim je kriterijumima to neovisna istraga!?? Pa to je čista politička za..ebancija a ne neovisna istraga!

VL
AA
aabbcc
09:54 29.09.2016.

Neki lud je to uradio a ako raspišu nagradu milijun eura za pocinitelja, ima bar 10 ludih da se prijave .

VL
DU
Deleted user
15:45 29.09.2016.

A tko kaze da to isto nije cista propaganda samo da se optuzi kao i uvjek zbog mrznje druga strana, to nam je vec poznato jer tko ce drugi neg uvijek drugi...

VL
DU
Deleted user
21:10 29.09.2016.

Jeste li citali te takozvane,zapadne novine?Ja jesam,i to danas.Holandska komisija kaze:Projektil je ispaljen sa teritorije Ukrajine.Orudje,iz kojeg je raketa ispaljena,je uvezena iz Rusije.Ali,mi ne mozemo utvrditi,cijem nacionalnom sastvu pripadaju ljudi,koji su to uradili.Mogu biti proruske snage iz Ukrajine,ili sami Ukrajinci.Divno.Takve zakljucke je mogao bilo ko od nas doneti,bez ikakve istrage.Koja je uzgred receno,placena i od novca poreskih obveznika iz Hrvatske.Ili,prosto receno,seljak ix Hrvatske je radio besplatno,mozda mesec dana,da bi mu neko objasnio nesto,sto je on i ranije znao.Ili Dalmatinac,koji u stvari nije dobio nikakav novac od stranih turista,koji su kod njega bili ceo mesec dana.Ali,zato su plate tih istrazitelja...Plati me dobro,na sat,i ja ti obecavam da cu sporo i savesno raditi.

VL
DU
Deleted user
20:04 29.09.2016.

Ovo neverovatno podseca na zlocin u Markalama,u Sarajevu.Trebalo je nesto da se desi,da bi zapad imao opravdanje za bombardovanje srpskih snaga.To,sto se u medjuvremenu dokazalo,da je Alija licno izveo taj napad-sada vise nije bitno.Takvih slucajeva smo imali dosta u proslosti.Najupecatljiviji je invazija na Irak,zbog navodnog hemijskog oruzja.Danas i Blair i Bush priznaju da su poceli rat,zasnovan na Americkim i Engleskim lazima.Nije daleko dan,kada se otkrije i istina o Oluji,Srebrenici,te i o ovom avionu.Samo sto ni onda mnogi nece hteti priznati.

VL
DU
Deleted user
08:23 29.09.2016.

Ma kakvi proruski pobunbjenici! To je najdurnija laž kao što bila gnjusna laž da je 1991. JNA bombardira Dubrovnik, a zna se da su Hrvati u Dubrovniku palili automobilske gume stvarajući veliki i gusti dim kako bi mogli okriviti nevinuu JNA za agresiju. Avion su srušiliu Ukrajinci i točka. Rusi, jednako kao i Srbi devedeetih, nikada ne mogu niti smiju biti krivi za nešto. I jedni i drugo su mirisavo poljsko cvijeće.

VL
YE
yelloman
06:36 29.09.2016.

Utvrdili su i da je sistem došao iz Rusije tj iz ruske vojne baze. Vrlo vjerovatno sa profesionalnim operaterom jer to baš nije igračka.

VL
Avatar mason
mason
06:13 29.09.2016.

Neovisna istraga otkrila toplu vodu.Ne treba biti Albert Einstein da to skuzis. KGB je to uradio, znao sam od prvog dana. Samo sto oni ne vjeruju da postoji pakao u kom ce goriti. Staljin2 tj Putin i njegove komunjare.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.