Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica UV HZZO-a

Maksimalni iznos limita bolnicama smanjen na 4,543.881 kuna

'FORUM  14.03.2012., Zagreb - Direktor HZZO-a dr. Sinisa Varga. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
Autor
Sonja Hoffman
20.02.2013.
u 15:47

Mjesečni iznos za ožujak za KBC Rijeka smanjen je za 0,47 % jer je riječka bolnica preuzela zbrinjavanje 12 osiguranih osoba koje su se liječile hemodijalizom iz poliklinike Fresenius Medical Care – kažu iz zavoda

Privremeni maksimalni iznosi limita bolnicama za provođenje bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja u odnosu na veljaču smanjeni su za 0,71%, u ukupnom iznosu od 4,543.881 kuna. Odluka je to koja je donesena na današnjoj sjednici Upravnog vijeća HZZO-a. Iz zavoda poručuju da je privremene iznose sredstava za ožujak bilo nužno smanjiti s obzirom na to da su u siječnju isplaćena veća sredstva od jedne dvanaestine predviđenih u državnom proračunu. Ističu i da limite treba postupno uskladili s utvrđenim sredstvima državnog proračuna u cilju postizanja ravnomjernog plaćanja pružene zdravstvene zaštite tijekom cijele godine.

– Iznimno, mjesečni iznos za ožujak za KBC Rijeka smanjen je za 0,47% jer je riječka bolnica preuzela zbrinjavanje 12 osiguranih osoba koje su se liječile hemodijalizom iz poliklinike Fresenius Medical Care – kažu iz zavoda.

Kako bi se postigla pravilna raspodjela financijskih sredstava u djelatnosti medicine rada, utvrđeno je i da HZZO može za timove specijalista medicine rada odobriti i veći iznos od propisanog, 520.000 kuna za jedan tim kako je to bilo do studenog 2012. godine, i to do 20% na godišnjoj razini, ali samo na područjima gdje mreža javne zdravstvene službe nije popunjena i gdje postoje veća odstupanja u organizaciji specifične zdravstvene zaštite.

>> Hoće li bolnice zbog dugova ostati bez opskrbe lijekovima?

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:13 20.02.2013.

U prvom redu treba vidjeti tko to sjedi na sjednici Upravnog vijeća HZZO-a. Sjede uglavnom dvofoteljaši, koji se slažu i pristaju na sva izlaganja stranački podobnoga ravnatelja. Da nije iz vladajuće stranke taj sigurno ne bi bio na mjestu, na koje bi trebala biti stručna nestranačka, nekorumpirana osoba sa jednom plaćom za rad u redovnom radnom vremenu. 23 godine tim HZZO-oom je vladao i vlada hdz a sada je samo dobio jednog nesposobnjakovića koji će još više pogodovati privatnom sektoru, nastavljajući sa štetnim ugovaranjima. Treba objašnjenje već kada se iznosi podatak poradi čega je smanjen mjesećni iznos KBC-u Rijeka. Malo čudno, da nije intervenirao Linić, ili se radi o nečem drugom. Tko je vlasnik Poliklinike čiji su pacijenti zbrinuti na hemodijalizi u tom Centru. Zašto? Razlog istog, jer zdravstveni moćnici pogoduju privatnicima. Možda se ovaj vlasnik Poliklinike nije ugledao u druge vlasnike. Jedino izdvajam Ordinaciju u vlasništvu ovoga moćnika iz HZZO-a, koji ne treba da se ugleda u one koji njemu pogoduju u svakom pogledu. Uostalom zna kako povečati plačicu, koju su njegovi vladari povećali. Sram ga bilo.

OB
-obrisani-
16:19 20.02.2013.

Smanjujući limite bolnicama biti će nam usluga još lošija, a liječnici će samo upućivati jadne oboljele u svoje ili Poliklinike gdje pojedinci rade na crno. Mnoge Ordinacije opće medicine pružaju sve moguće usluge počevši od UZ i svih zdravstvenih usluga.. Za dentalne usluge put Stomatološka ordinacija Varga. Dobro se boriti i moliti za ravnateljsko mjesto od koga ne treba strepiti i ne moliti neke korumpirane nelječnike. Ova vlada reže bez skalpela, jer ni to ne bi znali upotrijebiti. Do kada će ovakvi vladati, do kada će jedan drugom namještati još bolja radna vladajuća mjesta, kao što je to bijeg nesposobnog ministra zdravlja, koji možda poželi ako ovaj Varga pristane postaviti ga za ministra zdravlja, jer on kao budući gradonačelnik htjeti će nekoga sa kim ima zajednički interes. Sve se unaprijed na nekom Upravnom vijeću uz poštreni i razumni kadar da dogovoriti. Trebao bi se netko iz Rijeke oglasiti da istinu saznamo.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:22 20.02.2013.

Hajde već jedanput stavite natpise na bolnice: Plati ili umri! Tome smo mnogo bliže nego što puk misli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije