Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga

Majka zapalila stan i pokušala ubiti petogodišnjeg sina dok je spavao

izgorio stan (1)
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/3
24.06.2011.
u 09:27

Dijete je zadobilo teške tjelesne ozljede na glavi i rukama. Trenutačno je na liječenju u Zagrebu, a 27-godišnja majka u pritvoru

ČAKOVEC - Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda istražni zahtjev protiv 27-godišnjakinje iz sela nedaleko od Čakovca, koju se sumnjiči za pokušaj teškog ubojstva petogodišnjeg sina. U namjeri da ga usmrti, u četvrtak, 16. lipnja oko 3 sata upaljačem je izazvala požar na više mjesta u stanu. Vatra se počela munjevito širiti, a kad je dječaku počela gorjeti kosa, predomislila se, podigla ga je iz ležaja i iznijela iz stana. Kako doznajemo, dijete je zadobilo teške tjelesne ozljede na glavi i rukama. Trenutačno je na liječenju u bolnici, a majka je od 18. lipnja u pritvoru. Policiji je prvo ispričala da je netko provalio u kuću i napao nju i sina. No, utvrđeno je da je požar podmetnut, a potom je priznala da je sama zapalila stan u namjeri da usmrti i sina i sebe. Nakon što je od toga u zadnji tren odustala, nanijela si je ubodne rane nožem, kako bi priča o provali bila što uvjerljivija.

U priopćenju DORH-a navodi se da je protiv nje predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti od ometanja istrage utjecanjem na svjedoke, opasnosti od počinjenja novog kaznenog djela i posebno teških okolnosti djela. Policijska uprava međimurska o tom događaju nije izvijestila javnost s obrazloženjem da žele zaštititi identitet maloljetnika. Njegov otac na odsluženju je zatvorske kazne zbog financijskih malverzacija.

Osumnjičena je 1. ožujka ove godine prijavila lažno razbojništvo u kafiću u kojem radi kao konobarica. Policiji je ispričala da su je u ranim jutarnjim satima napala dvojica muškaraca maskirana fantomkama. Ubrzo je utvrđeno da je sve izmislila s namjerom da zadrži 2000 kuna dnevnog utrška i pokrije dugove. I tada si je sama nanijela lakše ozljede kako bi priča djelovala uvjerljivije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije