Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava u rusiji

Majka zakucala vrata čavlima i djecu nije puštala pet godina van

zlostavljanje
Arhiva VL
01.08.2012.
u 19:53

Ruskinja je svoje dvoje djece zatočila u sobi i pet godina ih držala u neljudskim uvjetima, a hranu bi im davala samo jednom dnevno. Policiji i socijalnoj službi prijavila ju je baka djece, odnosno njezina majka

Pet godina u kućnom zatvoru i neljudskim uvjetima Ruskinja Irina (24) držala je svoje dvoje djece u ruskom gradu Rostov na Donu. Ona ih je zatvorila u sobu te vrata zakucala čavlima kako ne bi mogli izaći van, piše RT. Zatvorila ih je jer je, kako je rekla, željela imati mira.

– Djeca su bila u užasnom stanju. Nisu mogli hodati ni pričati. Dječak koji je šest godina star, nije mogao razlikovati boje – ispričala je Nina Ivanova, pomoćnica glavnog tužitelja.

Okrutna majka je prije pet godina zatvorila djecu u sobu, uzela nekoliko dasaka te ih čavlima zakucala na vrata, a na prozore sobe stavila je plahte. Htjela je, kažu tužitelji, svoj stari život natrag.

Kod djece bi odlazila jednom dnevno i dala im nešto hrane. Baka mališana i Irinina majka je, pak, na prozoru pronašla rupu i kroz nju im davala hranu kako ne bi umrli od gladi.

– Vidjela sam da djeca gladuju iako nije bilo financijskih razloga za to. Roditelji su imali dovoljno novca. Ponudila sam da ih ja hranim, no Irina mi nije dopustila ni da im se probližim – ispričala je Irinina majka koja je pozvala socijalne radnike.

Kada su policija i socijalna služba ušli u sobi pronašli su djecu u nehumanim uvjetima. Soba je bila potpuno prazna, a u njoj su bili samo stari madraci na kojima su djeca spavala. Ispod madraca pronašli su crve i kukce.

Nakon liječničkog pregleda, dječaku je dijagnosticiran poremečaj živčanog sustava, a djecojčica je bolovala od akutnog gastritisa. Tužitelji kažu kako su oba roditelja alkoholičari te da su se često svađali i tukli.

Djeca su trenutačno kod bake, a tužitelji prikupljaju dokaze protiv majke kako bi joj oduzeli skrbništvo.

Ključne riječi

Komentara 9

CR
crocro
21:42 01.08.2012.

Sada treba majku zakucati daskama u istu sobu na 5 godina, svaki joj dan davati alkohola koliko hoće, bez hrane pa koliko potegne potegne.

Avatar Darko zg
Darko zg
21:46 01.08.2012.

ne vjerujem,da to može biti istina...

DU
Deleted user
20:42 01.08.2012.

Zar tu trebaju jos neki - dodatni dokazi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije