Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Islamski Egipat

Majka i sedmero djece idu u zatvor zbog prelaska na kršćanstvo

zatvor
DPA/PIXSELL
17.01.2013.
u 14:41

Egipćanka i njezino sedmero djece osuđeni su na 15 godina zatvora zato što se majka s islamske vjere htjela "vratiti" na kršćanstvo

Egipćanka i njezino sedmero djece osuđeni su na 15 godina zatvora zato što se majka s islamske vjere htjela "vratiti" na kršćanstvo, piše Daily Mail.

Nadia Mohamed Ali odgojena je kao kršćanka, ali se prije 23 godine preobratila na islam kada se udala za Mohameda Abdela-Wahhaba Mustafu. Nakon njegove smrti planirala je ponovno prijeći na svoju "originalnu vjeru" zajedno s ostatkom obitelji.

No, kazneni sud u egipatskom gradu Beni Suef prošlog ih je tjedna osudio na 15 godina zatvora. Pet godina zatvora dobilo je još sedmero ljudi koji su bili uključeni u slučaj. Udruge za zaštitu ljudskih prava upozoravaju da je ova presuda znak kakva vremena čekaju Egipat pod islamističkom vladom.

Ženi su službenici iz Ureda za upravne poslove pomogli da između 2004. i 2006. godine dođe do novih osobnih iskaznica. No, novi režim je Nadiju, njezinu djecu i službenike optužio, a sud ih poslao na dugogodišnju robiju.

>>Egipćani izabrali – 60 posto podržalo islamistički ustav

 

Ključne riječi

Komentara 19

ST
Startrack
15:00 17.01.2013.

A ludi ljudi. Uvjek neka cudesa. Koda su svi pripadnici mentalne institucije.

Avatar patkovic
patkovic
15:00 17.01.2013.

slično inkviziciji ali u 21. stoleću , sva sreća pa neće dugo te "snage"

FU
furest
18:46 17.01.2013.

pitam se sto ne reagira vatikan sto oni sute tu se radi o osnovnim ljudskim pravima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije