Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GABRIEL ATTAL

FOTO Ovo je novi francuski premijer: Ima samo 34 godine, najmlađi je u modernoj povijesti te države

Foto: reuters
1/9
09.01.2024.
u 12:48

Gabriel Attal tako je prestigao prethodnog najmlađeg premijera Laurenta Fabiusa koji je imao 37 godina kada ga je François Mitterrand imenovao 1984. godine

Sa samo 34 godine, Gabriel Attal postaje novim francuskim premijerom, što ga ujedno čini i najmlađim premijerom u modernoj francuskoj povijesti, javlja BBC. Ova odluka predsjednika Emmanuela Macrona došla je nakon ostavke prethodne premijerke Élisabeth Borne koja je na dužnosti bila 20 mjeseci.

Gabriel Attal tako je prestigao prethodnog najmlađeg premijera Laurenta Fabiusa koji je imao 37 godina kada ga je François Mitterrand imenovao 1984. godine. Dosad je bio na dužnosti ministra obrazovanja. Osim toga, on je prvi premijer Francuske koji je otvoren oko svoje homoseksualne orijentacije. Još je u ranim godinama Macronovog predsjedničkog mandata bio jedan od savjetnika francuskog predsjednika, a isticao se po tome što je otvoreno tio komunicirati s javnosti sve probleme koji su mu se stavljali na teret.

Ono u što se Macron pouzda, što je objavio i na svom X profilu, je ''energija'' i ''predanost u provedbi projekta ponovnog naoružanja i regeneracije koje je najavio''. 

- U vjernosti duhu iz 2017: Namašivanje i odvažnost. U službi nacije i Francuza - objavio je.

POVEZANI ČLANCI:

Borne je ranije podnijela ostavku, nakon što je mjesecima imala problem s nedostatkom većine u parlamentu. Umjesto nje, Attal će sada u lipnju predvoditi francusku vladu na europarlamentarne izbore.

>> Kaos u Francuskoj krajem lipnja nakon smrti tinejdžera: Prosvjednici palili aute, policija upotrebljavala suzavac

Title: Olujna bura: Pogledajte kako prevoze pacijente po teškom vremenu

 

ID: 51753

 

Play

Komentara 11

KU
kublajkhan
13:17 09.01.2024.

Pravo vrijeme za dijete na premijerskoj poziciji

CA
car100
14:38 09.01.2024.

predsjednik voli bakice, premijer dečkiće, svijetla budućnost čeka Francusku s takvim vodstvom ...

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
14:35 09.01.2024.

Dok još mogu imenovati takve prije nego islamisti postanu većina u Francuskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije