Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GNJEVNI BLOGERI

MacMaster: Bila je to neslana šala koja se otela kontroli

Jelena Lečić
facebook
Autori: sd, zb
14.06.2011.
u 16:44

Da apsurd bude veći, danas se kao vlasnik i jedan od urednika stranice LGTB na kojoj je izlazio Aminin blog razotkrio 58-godišnji bivši američki pilot Bill Graber koji je godinama održavao blog pod imenom Paula Brooks

”Na nas je bačen suzavac. Vidjela sam ljude koje je plin natjerao na povraćanje dok sam sama pokrivala usta i nos, a oči su mi gorjele. Pomislila sam da nikab i nije tako loš”, izvještavala je Amina iz Sirije krećući se, kako je izvijestila novinarka Guardiana iz Damaska, od kuće do kuće, blogirajući kada su joj prilike to omogućivale.

 I dok je za svoju novinarku Guardian odmah priznao da zbog sigurnosnih razloga piše pod pseudonimom, uz tekst o Amini bila je prikvačena fotografija Riječanke Jelene Lečić koju je za svoj izmišljeni lik s Facebooka ukrao Amerikanac Tom MacMaster, 40-godišnji student Sveučilišta u Edinburghu. Guardian je naknadno priznao da se njihova novinarka nije osobno sastala s famoznom Aminom, jer je gay blogerica tvrdila da su je u tome onemogućile snage sigurnosti, pa je intervju obavila e-mailom.

Umorna od javnosti

Jelena Lečić, mlada Riječanka koja živi i radi u Engleskoj, vidjevši svoju fotografiju u novinama, pokušavala je kontaktirati s Guardianom, ali je nisu saslušali. Pojavila se potom – u trenutku kada je već bilo objavljeno da su sirijske snage sigurnosti odvele gay aktivisticu u nepoznato – na BBC-u sa sirijskim aktivistom i ustvrdila da je zamijenjena djevojkom koju uopće ne poznaje.

– To me stavilo u veliku opasnost. Zamislite, predstavljena sam kao gay žena u muslimanskoj Siriji. Nije mi ugodno što je prekršena moja privatnost i što se moje lice razvlači posvuda. U sve je uvučena i moja obitelj i prijatelji, a imam i smetnje na poslu – konstatirala je Jelena.

MacMaster je u nedjelju priznao da je “Gay djevojka iz Damaska”, koja od veljače plijeni pozornost svjetske javnosti, bila samo njegova neslana šala koja se otela kontroli te razgnjevio aktiviste.

– Mi se borimo s problemima kakve ti ne možeš ni zamisliti – poručio mu je Sami Hamwi, pod kojim se pseudonimom krije urednik GayMiddleEast.coma.

Da apsurd bude veći, danas se kao vlasnik i jedan od urednika stranice LGTB na kojoj je izlazio Aminin blog razotkrio 58-godišnji bivši američki pilot Bill Graber.

Još jedan prevarant

On je godinama održavao blog pod imenom Paula Brooks. Ostatak scene otkrio je da se iza te djevojke koju su svi voljeli krije muškarac koji se, opet, kune u svoje dobre namjere.

Komentara 9

OB
-obrisani-
18:02 14.06.2011.

to je samo djelić već uhodanog trenda kojim neodgovorni pokušavaju dati svoj doprinos clash of civilisation. S tim da, koristeći modernu tehnologiju, to poprima prilično organizirane, time i opasnije oblike. Danas se svatko predstavlja kako hoće, kao što vidimo, vrlo često podaleko od istine i odgovornosti za napisano Nije dobro, niti će se dobro završiti

XA
xaron
18:58 14.06.2011.

Mozda ovaj MacMaster sada govori istinu i to je bila sala, ali on je lagao ranije pa vjerojatno laze i sada. Od cega zivi ako cijelo svoje vrijeme provodi na blogu \"izmisljajuci\" bezvezne price ? Netko je sve to moraoao financirati (a zna se ko ) i tu je kljuc za razumjevanje ovog inace besmislenog ponasanja.

CU
cunt
17:28 14.06.2011.

niš\' ne kužim,ko je on ? ko je ona? kakve to veze ima sa jugoslaviom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije