Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENJA U ŠPANJOLSKOJ

Mačetama prisilili 37 migranata da skoče u more, nađeno pet tijela

Europol/Screenshot
19.03.2024.
u 09:46

Posada broda koja je bila u blizini, uspjela je spasiti pet ilegalnih migranata od 37 koliko ih je bilo u čamcu i koji su bili prisiljeni skočiti u more

Zbog smrti ilegalnih migranata koji su umrli  nakon što su ih krijumčari ljudima prisilili da skoče u more, i to dok su ih u čamcima krijumčarili između Maroka i Španjolske, uhićene su tri osobe. Riječ je o dva muškarca i ženi koji su u akciji španjolske policije i Europola  uhićeni u Cadizu i Granadi. Sumnjiči ih se da su bili dio krijumčarske mreže koja je bila zadužena za ilegalno prebacivanje migranata u čamcima. Otkrivena je lokacija s koje su čamci s ilegalcima kretali, a nakon što je trojka uhićena, daljnja istraga  utvrdila je da je troje osumnjičenika odgovorno za utapanje pet  ilegalnih migranta koji su bačeni u more u studenom 2023.

VEZANI ČLANCI:

Trojka se sumnjiči da su prijetnjama i zastrašivanjima prisilili 37 ilegalnih migranata da s brzog čamca skoče u more. Prijetili su im mačetama, tjerajući ih da skoče u more, iako su znali da su struje na tom području jake te da mnogi od ilegalnih migranata na brodu ne znaju plivati. Posada broda koja je bila u blizini, uspjela je spasiti pet ilegalnih migranata od 37 koliko ih je bilo u čamcu i koji su bili prisiljeni skočiti u more. Kasnije su nađena tijela pet ilegalnih migranata koji su bili na tom brodu, a ti nesretni ljudi su to rizično putovanje od Maroka do Španjolske krijumčarima plaćali od 3000 do 12.000 eura po osobi.

VIDEO Prve snimke iz centra za registraciju migranata: Kontejnersko naselje od kuća je udaljeno kilometrima

Komentara 1

NE
Nemanadimak
14:40 19.03.2024.

A sto da rade sa njima ako nemogu platiti put?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije