Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blokada računa

M. Sanader žali se HHO-u i Saboru zbog kršenja ljudskih prava

\'28.12.2010., Kozarceva 21, Zagreb - Istrazitelji su nakon uhicenja Ive Sanadera dosli u njegovu vilu popisati imovinu. Strastveni kolekcionar Sanader u svojoj zbirci navodno ima stotinjak djela, a m
Igor Kralj/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
11.01.2011.
u 17:18

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak zbog M. Sanader hitno saziva sjednicu Izvršnog odbora

Tek pošto se supruga bivšeg premijera Ive Sanadera, Mirjana Sanader, zbog blokade računa na koji je primala plaću požalila saborskom Odboru za ljudska prava te nevladinim udrugama, u banci joj je otvoren drugi račun na koji je danas primila plaću.

Mirjana Sanader tvrdi da joj je taj račun otvoren tek 10. siječnja i da tek od tada može podizati plaću.

Informaciju da je do sada podigla oko 130.000 kuna u braniteljskom timu bivšega premijera nazivaju grubom neistinom. Smatrajući da se krše njezina prava, Mirjana Sanader, osim saborskom Odboru za ljudska prava, obratila se i Amnesty Internationalu Hrvatska, Hrvatskom helsinškom odboru i pučkom pravobranitelju.

Mediji i organi vlasti

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak potvrdio je danas kako je HHO zaprimio pismo M. Sanader u kojemu je na četiri stranice ispisala tvrdnje da se njoj i članovima njezine obitelji krše ljudska prava.

– Prije svega žali se da joj prava krše mediji, organi vlasti, ali i Zagrebačka banka koja joj je 4. prosinca prošle godine uskratila isplatu osobnog dohotka – kazao je Čičak i dodao da se supruga bivšeg premijera požalila i na to da se krše zakonske odredbe po kojima bi kazneni postupak, odnosno istraga, protiv Ive Sanadera morali biti tajni.

Slobodan tekući i žiro

– Naložio sam Uredu HHO-a da provjeri navode M. Sanader te sazvao izvanrednu sjednicu Izvršnog odbora HHO-a na kojoj će se razmotriti pritužbe gđe Sanader – kazao je Čičak napominjući da će o svemu HHO obavijestiti javnost.

Dok se supruga bivšeg premijera žali da joj se krše osnovna ljudska prava, druga strana navodi da to uopće nije tako te da je posrijedi bila tehnička pogreška koja je ispravljena. Ispalo je, naime, da je Filozofski fakultet na kojemu radi M. Sanader plaću isplatio na račun koji je bio blokiran. Tvrdi se, naime, da joj je upravo zbog mogućnosti raspolaganja svojim mjesečnim primanjima ostavljen slobodan tekući i žiro račun, ali iz nekog razloga plaća nije stigla na te račune.

Među informacijama koje opovrgavaju da bi supruga bivšeg premijera na bilo koji način bila žrtvom kršenja ljudskih prava navodi se i podatak da je M. Sanader u posljednjih mjesec dana, otkako su joj blokirani računi, podigla oko 120.000 kuna. Na pitanje kako ako može raspolagati samo plaćom, odgovor je bio da su to prihodi od autorskih prava.

Komentara 150

AG
Agramer198
18:54 11.01.2011.

Eee gospođo Sanader, poslije jeb.. nema kajanja.. Kužim da je ekipa na poziciji i da eto imala prilike pa malo uzela. Ljudi smo. Ali jbt toliko se nakrasti bez imalo srama i obzira i onda histerizirati po medijima.. Kaj se nije derala skupa s malom kada su po noći dolazili kombiji i kamioni i istovarivali umjetnine??

OB
-obrisani-
20:30 11.01.2011.

Pravim domoljubnim hrvatinama ne treba kruh i njih ne interesira cijena hrane jer oni su iznad tih egzistencionalno običnih pitanja..Prave domoljubne hrvatine trebaju zastavu, da uz zastavu kao svoji na svome uz Boga odslušaju neki domoljubni govor pokojnog Franceka ili zatvorenog Iveka da se ohrabre i osnaže domoljubni dišpet.

OB
-obrisani-
21:16 11.01.2011.

@@@@ tamo neka prava istina nije ona bitna, niti ivo koji se sada podmeće da se sakrije daleko veće razaranje, ono njegovo (moguče) ja kap u moru! Bitno je to dali će se danas sutra prema tebi ili meni postupatiati na sličan naćin! Mimo zakona. Jer mi svi težimo ka pravnoj državi ali ne sa spužvom u đepu.....kužiš ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije