Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drukčija taktika

Lukoil lopovima: U blagajnama ne držimo novac, zaštitari zbunjeni

lukoil, oglas
01.12.2012.
u 19:38

Poslodavci su, kako bi odbili pljačkaše, posao organizirali tako da se veći dio novca pohranjuje

Uprava Lukoila za Hrvatsku odlučila se na sasvim originalan i neobičan korak kako bi smanjila izloženost svojih zaposlenika i benzinskih crpki pljačkašima.

Objavili su (u Večernjem listu od subote) oglas, zapravo \"obavijest\" u kojoj se obraćaju:

\"Pljačkašima i provalnicima!!!!\" – u blagajnama na Lukoil benzinskim postajama nalazi se minimalan iznos novca, ostali novac pohranjen je u blindiranim vremenskim trezorima...\" U nastavku oglasa iz Lukoila apeliraju na pljačkaše i provalnike da izbjegavaju njihove postaje i poručuju im putem oglasa: \"ne izlažite sebe i druge velikom riziku za mali novac\". Ovu kompaniju, kao i ostale vlasnike benzinskih postaja, očito brinu sve češći pljačkaški pohodi na njihova prodajna mjesta. Prema službenim podacima u zadnje tri godine broj pljački na benzinskim postajama u laganom je porastu u odnosu na početak 2000-ih.

To je vjerojatno i bio razlog zbog kojeg su se šefovi Lukoila odlučili na ovaj potez. Samo u Zagrebu u prvih 10 mjeseci ove godine lopovi su upali na benzinske 54 puta. To je golem porast ovih vrsta pljački jer ih je deset više nego u istom razdoblju godinu prije! U cijeloj je zemlji prošle godine zabilježeno 79 pljački benzinskih postaja, što je tek neznatno manja brojka od one iz 2010.

Zbog tog povećanog trenda pljački, koji je došao s produbljivanjem ekonomske krize, policajci su znali poduzimati i tajne akcije nadzora pošti, banaka pa tako i, među pljačkašima očito posebno \"popularnih\" benzinskih postaja. Takav način rada policajaca urodio je plodom. Uspjeli su prošle godine uhvatiti lopove koju su upali na 41 benzinsku što znači da su uspjeli riješiti više od 50 posto svih takvih pljački. Policija, nažalost, ne vodi evidenciju pljački po pojedinim poduzećima tako da nisu mogli odgovoriti na pitanje koliko je pljački bilo u poslovnicama Lukoila, a koliko se odnosi na druge kompanije.

Izloženost benzinskih postaja pljačkašima bila je donedavno velika, kada se u dnevnim blagajnama mogle pronaći i povelike količine gotovine, no upravo iz razloga \"odbijanja\" pljačkaša, poslodavci su posao organizirali tako da se veći dio novca pohranjuje u trezore koji se ne mogu otvarati prema želji. Za transport tih vremenskih trezora, koji su, uglavnom opremljeni i kemijskim sredstvima (bojama) koje, u slučaju nasilnog otvaranja obilježe i unište novac, angažirane su razne zaštitarske tvrtke. Pljačkašima su oni, naravno, puno \"tvrđi orah\" od zaposlenika na benzinskim postajama.

>> Provalio u benzinsku u Miklušu i otuđio robu vrijednu 4500 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije