Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nalaz vještaka

Luka Ritz umro je od posljedica premlaćivanja, a ne od stresa

Luka Ritz
Foto: Arhiva VL
1/3
26.05.2010.
u 10:51

Iz Rijeke su demantirali izvješće zagrebačkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku da je Luka umro zbog psihičke traume.

Luka Ritz (17) umro je od posljedica premlaćivanja, zaključili su riječki sudski vještaci te time potvrdili nalaze splitskih kolega, a odbacili mišljenje zagrebačkih, neslužbeno doznajemo. Oni su, podsjetimo, tvrdili da je mladiću, pretučenom 1. lipnja 2008. na Mostu slobode kod zagrebačkog Bundeka, koji je umro dvanaest dana nakon toga, presudila prirođena aneurizma, odnosno psihička trauma nakon kobnog događaja.

Ključna nedoumica

>>Zagreb: Uzrok smrti L. Ritza psihička trauma; Split: Krivi su napadači

Nadvještačenjem riječkih liječnika (koje je, doznajemo, zagrebačkom Općinskog kaznenom sudu za mladež poslano još prije dva i pol mjeseca, no iz nekog se razloga čekalo da se proslijedi uključenim strankama) napokon se razriješila ključna nedoumica zbog koje se suđenje, započeto početkom rujna prošle godine, odugovlačilo.

Iduće ročište sazvano je za desetak dana, a sve bi, prema nekim procjenama, trebalo završiti do ljeta.

S obzirom na to da je slučaj odnedavno preuzela druga, navodno stroža sutkinja, suđenje će, neslužbeno doznajemo, formalno početi ispočetka pa će se napadači ponovno morati izjasniti o krivnji, odnosno nedužnosti.

Četvorica su u Turopolju

Činjenica je, međutim, da je dvojici napadača u vrijeme tučnjave bilo manje od šesnaest godina pa zakonski ne mogu dobiti veću kaznu od odgojnih mjera. Postupak u slučaju Ritz protiv jednog od njih je odbačen zato što je nakon tučnjave na Mostu slobode ukrao motor pa mu je ionako dosuđena kazna u Odgojnom zavodu Turopolje, gdje su svi mladići smješteni na minimalno šest mjeseci do maksimalno tri godine. Na slobodu ih se pušta ovisno o procjeni odgojitelja.

Društvo mu ondje pravi drugi, najmlađi Ritzov napadač, osumnjičen za još nekoliko agresivnih istupa. Iza žičane Turopoljske ograde smješten je zbog mogućnosti ponavljanja djela. Osim njega, kraj suđenja na istom mjestu čeka i treći maloljetnik. Jedino za njega tužiteljstvo traži maloljetnički zatvor u kojem je kazna, za razliku od Zavoda, određena. Četvrti maloljetni napadač kraj suđenja navodno čeka na slobodi. Punoljetniku je pak suđenje završilo prije godinu dana, a navodno još uvijek nije izišao iz Turopolja.

Ključne riječi

Komentara 15

FE
febo
12:14 26.05.2010.

Nisu tu čista posla , mislim da bi tu uskok trebao provjeriti sudskog vještaka... , malo njegov bankovni račun.... i imovinsko stanje !!!!!!!!!

Avatar neugodan
neugodan
12:16 26.05.2010.

ja ne vjerujem. pa nije decko umro od udara groma. ova stoka napadacka ima srece da nisu dirali nekoga mojega. ma kakvo sudstvo. pravdu u svoje ruke. lomit noge, ruke, kljucnu kost...

VI
vidimškoj
11:50 26.05.2010.

slaba utjeha Luki i roditeljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije