Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anita Bračun
Povratak na članak

Lovkinja je malo jer je Hrvatska konzervativna

Osim udruga Dama dama i Grlica, u Hrvatskoj je osnovano i Lovačko društvo Slavonske lovkinje.

Komentari 10

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
19:17 26.05.2015.

lov treba zabraniti. ubijanje i mučenje životinja je nehumano. pogotovo treba zabraniti da lovačka društva zabrane hodanje i bicikliranje po šumama kao da je to njihov privatni posjed. najava lova lukom i strijelom treba kažnjavati zatvorom,.

VL
Avatar Meggi
Meggi
19:52 26.05.2015.

Ako imate meso po mesnicama i supermarketima za kupit, čemu pucanje u životinju iz obijesti? Da je za prehranit obitelj iz nužde ok, al ovo nema opravdanja.

VL
LI
list68
07:38 27.05.2015.

Svaki će pametan lovac, prvo pokušati "pogoditi" lovkinju. Mislim da to i ne bi trebalo biti teško, "profuknjače".

VL
RA
RafaelBoban1970
22:15 26.05.2015.

Osobno imam polozen lovacki ispit, ali na zivotinju nikada nisam pucao... Kakve veze ima lov sa naprednoscu??? Pucati na jadnu zivotinju koja je spokojna na ispadi sa modernim oruzjem?! Odjebite Lovci, Srbi , komunisti i udbaski banditi nisu hrvatskoj potrebnii kao ni bolestine!!!

VL
DU
Deleted user
20:21 26.05.2015.

Lovačka društva su izmišljena radi privilegije tj. prava na ubijanje divljači a ne zbog kako oni vele "zaštite" a jako dobro znamo kako oni "štite" tu divljač, gulaši i kobasice, su jedan od načina zaštite.

VL
MK
marcel.kuzmic
19:38 26.05.2015.

Pozivam sve zelene i slične da mi se pridruže na sljedečoj radnoj akciji prihrane divljači. Dok jednom samo na ruke prebace barem 5 tona kukuruza koji naravno sami financiraju da divljač ima jesti u nepogodnim vremenskim razdobljima i uvjetima, ili da odu u šumu i pokupe zamke postavljene od krivolovaca, dok odrade nočne patrole da polove razne "rapšicare" koji bez kontrole ubijaju divljač, onda možemo dalje razgovarati. Najlakše je pisati po forumima i za lijepog vremena organizirati skupove sa hranom i pićem i prave ljubitelje prirode nazivati ubojicama. Jel netko uopće zna da ovlaštenici lova imaju lovnogospodarsku osnovu po kojoj se zna za odstrijel svakog grla divljači i koja je strogo propisana i provodi se u cilju održivog razvoja, jel netko zna koliko lovaca čuva usjeve poljoprivrednika od "najezde" divljih svinja. Jel znate da uvođenjem kvalitetnog programa broj divljači u lovištima raste, a ne da pada. E pa tu zaslugu treba prepisati lovcima. Nije modernim lovcima u cilju potamaniti tu jadnu životinju nego istoj pomoći u daljnjem razvoju. Na kraju pozdravljam sve istinske ljubitelje prirode.

VL
MA
Manolo46
20:02 26.05.2015.

A što ima liberalno u ubijanju životinja?

VL
DU
Deleted user
19:24 26.05.2015.

S obzirom kakva vremena dolaze ove djevojke imaju 70% šanse da prežive.

VL
DU
Deleted user
19:29 26.05.2015.

To je drug tito i njegovi razbojnici uveli, da ''svatko''može biti lovac(zbog posjedovanja oružja) inače je kroz povijest to pretežno bilo zanimanje imućnih građana.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.