Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U sklopu skladbe

Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani zgroženi: 'Svi su bili tu, žene i djeca'

Lovac pucao u zrak za vrijeme božićnog koncerta u Imotskom
Imotski.in / S-Digital
28.12.2023.
u 12:40

Za vrijeme božićnog koncerta na središnjem trgu u Imotskom jedan je lovac zapucao puškom u zrak pred mnoštvom ljudi, među kojima je bilo i djece.

Pucanj u zrak iz lovačke puške za vrijeme božićnog koncerta izazvalo je brojne zgrožene reakcije građana Imotskog, koji su se obratili medijima. "Netko se obukao u lovačko odijelo te lovačkom puškom pucao na trgu gdje su bili svi, djeca, žene, obitelji. Ne znam da je itko u Hrvatskoj napravio takvo nešto na božićni koncert i to u vrijeme mira i duhovne obnove i spokoja", rekao nam je nezadovoljni čitatelj za Dnevnik.hr.

Bila je riječ je o tradicionalnom božićno-novogodišnjem koncertu Hrvatskog puhačkog orkestra Gradska glazba Imotski koji se održao 26. prosinca na Trgu Matice hrvatske u Imotskom. Lovac Grgo Nikolić objasnio je situaciju za taj portal, a naveo je kako je sastavnica ovogodišnjeg programa bila je izvedba skladbe "Auf der Jagd", polka Johanna Straussa u okviru koje se kao instrument koristi i lovačka puška. On je, kaže, sudjelovao na zamolbu HPO-a Gradska glazba.

VEZANI ČLANCI 

"Pri izvedbi navedene skladbe nije korišteno sačmom nabijeno streljivo, dakle sigurnost sudionika i posjetitelja događanja ničim nije bila ugrožena", istaknuo je.

VIDEO Zrakoplov greškom sletio na zaleđenu rijeku

Komentara 33

DU
Deleted user
13:09 28.12.2023.

S kojom namjerom je uopće članak ovako opremljen, s ovim naslovom i objašnjenjem u podnaslovu da su građani bili zgroženi? Jeftini pokušaj neuspjelog clickbaita ili nešto još gore od toga? A sve činjenice, koje su i navedene na kraju članka bile su poznate i prije početka pisanja članka. A većina nas prosječnih čitatelja, zahvaljujući dugogodišnjim prijenosima novogodišnjih koncerata iz Beča je upoznata s činjenicom da se lovačka puška u ovoj skladbi koristi kao glazbeni instrument. S jedinom razlikom da ona puška na bečkom koncertu ispakjuje konfete.

Avatar Baja Kalifornija
Baja Kalifornija
13:13 28.12.2023.

Trebao je koristiti tihu pušku da se fini pesi iz Imotskog ne zgražaju.

AN
AntePortas9
13:35 28.12.2023.

Vama smeta Božić i sama pomisao na njega. Baš su Imoćani zgroženi pucnjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije