Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE MOŽE!

Louis Vuitton zabranio japanskom umjetniku korištenje lažnih torbica

skakavac
Mitsushiro Otamoto
02.07.2010.
u 15:28

U Muzeju mode u Kobeu Mitsushiro Otamoto izložio je 40-centimetarske skakavce izrađene od lažnih Vuittonovih torbica; pravi Louis Vuitton na to je reagirao tužbom zbog koje su Otamotova djela morala biti povučena s izložbe.

Simbolika Otamotova djela jasna je i onima koji se ne bave mnogo modernom umjetnošću: kopije poznatih robnih marki nekontrolirano se množe i uništavaju tržište originala baš kao što skakavci uništavaju usjeve.

No, iz Louis Vuittona nisu imali razumijevanja za umjetnost i po njihovu zahtjevu ti "Batta Moni" (na japanskom je "batta" skakavac, a "battamon" žargonski izraz za imitacije) morali su biti uklonjeni s izložbe.

Zanimljivo je da se nijedna od drugih poznatih tvrtki (Chanel, Fendi, Gucci...) nije pobunila što imitacije njihove odjeće japanski umjetnik prekraja u skakavce; Vuitton je bio jedini kojem je to zasmetalo.

Komentara 1

Avatar ivek
ivek
06:00 08.07.2010.

opet budalestina i glupost.. italiom i spaniom se nemoze proci od divljaka , kaj on trazi od japana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije