Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTAMINACIJA HRANE

Žohari, štetočine i katastrofalna higijena osoblja: U centru Frankfurta zatvoreni brojni restorani

Buenos Aires: Biolozi rade na projektu uzgoja insekata za ljudsku prehranu
[e]MARTIN ZABALA/XINHUA
06.02.2024.
u 21:06

Veterinarska uprava Ureda za javni red u Frankfurtu je ove godine prisilno zatvorila 21 restoran i druge prehrambene objekte zbog različitih problema, uključujući higijenske propuste, štetočine i zagađenje.

Ured za javni red u Frankfurtu je ove godine zatvorio čak 21 restoran i druge prehrambene objekte. Razlozi za zatvaranje su svakakvi, od nedostataka u higijeni do štetočina i zagađenja, javljaju gradske vlasti.

Među zatvorenim objektima su restorani, prodavaonice hamburgera, pizzerije, sushi barovi, ali i mesnice, pekare, supermarketi i kiosci, piše Fenix magazin. Od 21 zatvorenog objekta, 10 ih se nalazilo u centru Frankfurta, a sedam u gradskoj četvrti Bahnohofviertel. U 19 tvrtku su utvrđeni teška kontaminacija ili higijenski nedostatci dok je higijena osoblja bila nedostatna u dvije tvrtke. 

U svim objektima je utvrđena najezda štetočina ili glodavaca, uglavnom žohara i miševa. Inspektori za hranu su u jednom od zatvorenih restorana otkrili čitavo gnijezdo žohara iza radne površine na prljavom podu, a meso koje je bilo za dostavu nije skladišteno u adekvatnim uvjetima te je stajalo van hladnjaka. Naime, u kuhinji su sve površine bile iznimno prljave, uključujući radne površine, perilice za suđe i sudoper za pranje ruku za zaposlenike pored kojeg je prazni dozator za sapun i prazan dozator papirnatih ubrusa. 

POVEZANI ČLANCI:

Prošle godine, veterinarska služba u Uredu za javni red i mir provela je oko 5.300 operativnih nadzora, a zbog očiglednih higijenskih problema, nepravilnog rukovanja hranom i strukturnih nedostataka u tvrtkama, prisilno su zatvorene 238 tvrtki, dok je u 41 slučaju ograničen rad. Stopa zatvaranja ostaje na visokoj razini, što se može usporediti s brojkom od 23 zatvorene tvrtke u siječnju 2023. godine.

Veterinarska uprava Ureda za javni red odgovorna je za kontrolu svih prehrambenih objekata u Frankfurtu na Majni. Njihovi inspektori za hranu redovito obavljaju nadzor u tim objektima kako bi osigurali pravilno rukovanje hranom i održavanje higijenskih standarda. Ovaj nadzor obuhvaća širok spektar poslovnih subjekata, uključujući mesnice, pekarnice, restorane, kioske i trgovine pićima.

U slučajevima kada se otkriju nedostaci, protiv operatera se poduzimaju prekršajni postupci. Te tvrtke smiju ponovno otvoriti svoje objekte tek nakon što isprave sve utvrđene probleme i prođu ponovnu ocjenu od strane inspekcije hrane u Uredu za javni red.

VIDEO Njemački javni prijevoz prosvjeduje

Komentara 1

Avatar LoveBaby21
LoveBaby21
08:21 07.02.2024.

Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije