Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon godinu dana

Locirana crna kutija Air Franceova zrakoplova koji se lani srušio

airfrance
AFP
06.05.2010.
u 10:08

U nesreći zrakoplova koji je letio na liniji od Rio de Janeira do Pariza poginulo je svih 228 putnika. Uzrok nesreće i dalje je nepoznat.

Crna kutija Air Franceova zrakoplova koji se 1. lipnja 2009. raspao u zraku i srušio u Atlantski ocean locirana je u krugu od 5 killometara od mjesta pada. Ipak, istražitelji tvrde da bi njeno izvlačenje moglo biti nemoguća misija.

U nesreći airbusa koji je letio na liniji od Rio de Janeira do Pariza poginulo je svih 228 putnika. Uzrok nesreće i dalje je nepoznat.

Sonde koje su očitavale brzinu davale su krive podatke, ali istražitelji vjeruju da bi za nesreću mogli biti krivi i još neki faktori. Zrakoplov se srušio 40 minuta nakon polijetanja iz Rio de Janeira.

Uoči pada odaslao je seriju automatskih poruka koje su obavještavale o brojnim problemima. Veza s kontrolom leta izgubljena je netom nakon slanja poruka.

Eventualno izvlačenje kutije s dna oceana moglo bi otkriti podatke o problemima u letu i razgovore koji su se vodili u kokpitu, što bi istražiteljima pomoglo da konačno razriješe misteriju pada zrakoplova.

Najnovija potraga za crnom kutijom počela je početkom godine, a u njoj su sudjelovali američki i norveški brodovi s ultrazvučnim sondama i robotima.

Komentara 1

CI
cicibela
19:35 06.05.2010.

Pronađena je i crna kutija nakon katastrofe poljskog predsjedničkog zrakoplova. Poginulo je 96 ljudi, sve politička i vojna elita Poljske. Ljudska i politička katastrofa koja se ne pamti u novijoj povijesti. Ali začudo, kontrolirani mediji više ništa ne pišu oo uzrocima te nesreće. Prosto nevjerojatno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije