Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Ljevica uzvraća udarac: 'Trebamo povesti široki liberalni i građanski otpor protiv desnice'

Nova generacija ljevičara ne želi mirno promatrati ‘desničarsku revoluciju’: kažu da nova vlast želi reducirati prava svih manjina, a da su govor mržnje i pozivi na likvidacije postali svakodnevica

Komentari 27

DU
Deleted user
08:44 08.02.2016.

Ta moderna ljevica nudi analize. Neka ponude rješenja i ljude za provesti svoje ideje a da nam svima bude bolje imati će podršku javnosti. Ili im je rješenje jednopartijski sistem sa diktaturom proleterijata? I zanimljivo je to da su svi ti slobodnomisleći intelektualci na državnoj sisi.

VL
MA
MarioG
09:11 08.02.2016.

Ja se slažem s ljevicom da je fažizam ako prestaneš financirati antifašiste.

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
10:17 08.02.2016.

Eugen Jakovčić,Duško Markovina,Mate Kapović,Oliver Frljić,Zoran Pusić i drugi opskurni likovi javne scene pozivaju na široki liberalni građanski otpor.prema čemu.prema komu.prema novoj demokratski izabranoj vladi koja nije niti 20 dana na sceni.zašto.isključivo i jedino zato što se ministar kulture usudio najaviti uskratu kuna iz proračuna koja im po ničemu ne pripada.za njih je svaka vlada hrvatska vlada koja nije po njihovu ukusu i ne dijeli njihove stavove krajnje desničarska,zatucana,proustaška ili filofašistička.isti ti nisu nikada podigli glas kad je slučajni bivši premijer vrijeđao predsjednicu države.iste te tobože liberalne i građanske aktivistkinje nisu stale u zaštitu predsjednice kao žene.isti ti lijevo liberalni aktivisti nisu se usprotivili Milanoviću u podjeli hrvatskog korpusa na "mi ili oni".isti ti nikada nisu reagirali na brojne Milanovićeve ispade govora mržnje.zato jer su im je Andrea Zlatar Violić i Berislav Šipuš dijelili ne pripadajuća sredstva iz proračuna kapom i šakom.kako su dojenčad naučila živjeti na državnoj sisi svaka uskrata kuna njima je udar na građanske slobode,cenzura i slične gluposti.Mate Kapović i njegova Radnička fronta koja broji 3 ili 4 člana pozvali su prošli tjedan na demonstracije na Markovom trgu.koliko se odazvalo.petstotinjak i to mahom dojenčadi i sisavaca sa državne sise.gospoda bi provela otpor protiv aktualne vlade umjesto da se potrude i nađu pošten posao koji bi radili i za to dobili adekvatnu novčanu nadoknadu.u i9sto vrijeme za zabranu cenzure na z1 televiziji okupilo se 6-8 tisuća po njima zatucanih i proustaških prosvjednika.zapitaju li se oni a i vi novinari koji im daju ničim zasluženi medijski prostor i dajete povod za ničim izazvanu histeriju što će se desiti ako na njihov liberalni građanski otpor takozvana desnica isti dan odgovori njima svojim prosvjedom.što se tada može desiti i kome je to u cilju.nekomu očigledno jeste izazivanje kaosa.novinari ste ,istražite.

VL
DU
Deleted user
10:26 08.02.2016.

I onda,nakon duboke analize,sjednu u naslonjače,naruče koktel,prosurfaju internetom sa svog ajfona,pročitaju najnovije kolumne Žižeka i Ivančića,sve sretni i ponosni kako oni to razumiju,pa prošeću do immportane centra,malo teretana,pa izložba,pa mediji,pa internet bankarstvo,pa navečer kakav joint. A radnička klasa......tko su ti?

VL
DU
Deleted user
10:28 08.02.2016.

Otužna ekipa.

VL
MR
MrkiMedo
08:47 08.02.2016.

"Politička pripadnost jednako je neprihvatljiv kriterij za vrednovanje rada ravnatelja javnih ustanova kao što je to i brojenje krvnih zrnaca." Da, ovaj citat vrijedi. Ali ocito ne za Hasanbegovica.

VL
BA
bakulušić
18:10 08.02.2016.

Svatko tko je primio prijetnju bilo koje vrste, dužan je otići na policiju. Tko ne ode, a priča da je dobio prijeteće poruke, policija je dužna otići po njega. Takozvani ljevičari i anarho - liberali su svoje otpjevali i svi smo zaključili da im ni pjesma ni pjevanje ne valjaju. Prošla vremena! Sada moramo vidjeti što piše u arhivima. Bit će sramote!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.