Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLA ZA CIJELU ZIMU

Ližnjan očajan zbog bespravne gradnje, uputili apel ministarstvima: 'Hitno nam pošaljite bagere'

Pula: Rušenje bespravno izgrađenih objekata u naselju Šikići
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
12.10.2023.
u 11:25

Rušenje bespravnih objekata i uvođenje reda prvi je korak u rješavanju ove pošasti, ističu vijećnici

Predstavnici svih političkih stranaka u Vijeću općine Ližnjan, IDS-a, SDP-a, HDZ-a i ISU-a, na čelu s načelnikom Markom Ravnićem, uputili su u četvrtak na adresu tri ministarstva apel da pošalju "desetke bagera" kako bi se napokon riješio problem bespravne gradnje.  "Poštovani ministri, pošaljite nam hitno bagere", glasi poruka pućena na adresu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te resornim saborskim odborima i Državnom inspektoratu.

Bespravna gradnja gorući je problem hrvatskog priobalja, a na području općine Ližnjan već godinama buja. Rušenje bespravnih objekata i uvođenje reda prvi je korak u rješavanju ove pošasti, ističu vijećnici.

Sve su ovlasti u vašim rukama i zato mi, neovisno o političkoj pripadnosti, ponovno apeliramo na vas koji ste nadležni da provedete zakon, poručuju dodajući kako je frustrirajuće gledati kako bespravna gradnja unosi kaos, onemogućava svako planiranje daljnjeg razvoja i čini nemalu nepravdu prema svima koji se drže zakona i propisa. 

POVEZANI ČLANCI:

U dopisu se podsjeća da je općina Ližnjan promptno prijavljivala svaku bespravnu gradnju, proslijedila sve materijale na postupanje Glavnom državnom inspektoru te za svaki predmet slala brojne požurnice. Osim toga je pokrenula web stranicu kako bi pokazala koliko su alarmantne posljedice i razmjer devastiranog prostora i potaknula reagiranje države.

"Pošaljite u Ližnjan na desetke bagera, jer će posla za njih biti cijele zime. Broj bespravno sagrađenih objekata veći je od tisuću, a do danas je na području općine srušeno tek nekoliko bespravno izgrađenih objekata", navodi se u apelu. To je tek prvi korak, drugi je uvođenje drakonskih kazni za bespravne graditelje, dok je dugoročno rješenje spuštanje ovlasti na lokalnu i regionalnu razinu. Stoga, apeliramo da nadležni pokažu spremnost, predanost i volju u rješavanju gorućeg problema bespravne gradnje, kažu vijećnici općine Ližnjan.

>> VIDEO Mještani okupljeni kod uvale Vruja proslavili početak rušenja ilegalne gradnje šampanjcem i pjesmom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije