Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor na prijetnje

Linić Radošu: Porez na nekretnine donose Vlada i Sabor, a ne ja

'19.11.2012.,  Zagreb - Konferencija za novinare u Banskim dvorima na kojoj su premijer Zoran Milanovic i ministar Slavko Linic predstavili plan rebalansa proracuna.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Jurica Galoić/Pixsell
28.02.2013.
u 10:24

Što se mene tiče, mogu kazati da ova Vlada funkcionira i da je politička situacija u zemlji stabilna, tvrdi Linić

Ministar financija Slavko Linić komentirao je prijetnju Joze Radoša da će HNS izaći iz koalicije ako on i dalje bude inzistirao na uvođenju poreza na nekretnine.

– O tim najavama morate pitati ljude iz HNS-a, a o Zakonu o porezu na nekretnine odlučit će Vlada i Sabor, a ne Slavko Linić. Svaki drugi zakon kao i taj donose Vlada i Sabor, a ne Linić – rekao je ministar i dodao da nema razloga za nervozu.

No, dodao je i da, ako se porez na nekretnine ne uvede, neće biti ni smanjenja doprinosa za zdravstveno osiguranje. Linić je podsjetio da je to bilo jedno od važnijih obećanja Vlade od samog početka.

Linić je komentirao i tvrdnju šefa IDS-a Ivana Jakovčića da je plan 21 mrtvo slovo na papiru.

Na novinarsko pitanje je li zbog njegovih riječi ugrožena Kukuriku koalicija, Linić je kazao:

– Pretpostavljam da o tome trebaju razgovarati predsjednici stranaka, a što se mene tiče, mogu kazati da ova Vlada funkcionira i da je politička situacija u zemlji stabilna.

Komentirao je i preporuke MMF-a. Rekao je da se iz tih preporuka vidi da Vlada uvodi neke promjene koje su vidljive, ali da je dinamika takva da MMF smatra da mora biti puno jača. Linić je rekao da ova Vlada promjene uvodi onom brzinom koju građani u ovom trenutku mogu podnijeti.

Još je dodao da kada krene gospodarski rat neće se trebati toliko stezati remen.

>>Sukob u koaliciji. Pusić: Linić građane tretira kao maloumne

Komentara 20

Avatar Axel
Axel
10:34 28.02.2013.

Linic je neumoran...porez,porez,porez,....do iznemoglosti,do zadnje kapi krvi.

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
10:49 28.02.2013.

Mislim da ljudima još uvijek nije jasno kakav je golemi zlatni rudnik porez na nekretnine. Naravno da nisu uzrujani i režu plaće za 3%. To su milijarde i to svake godine, ili jeftine nekretnine na tržište za špekulaciju. Znači jednomnom uvedeno, svake godine se nanovo plaća uživanje / korištenje / posjedovanje nekretnine.

BU
bubimir
11:57 28.02.2013.

linić je zreo za umirovljenje po bilo kojem zakonu nema što tražiti u hrvatskoj politici a još manje ima pravo posezati u džepove već temeljito opljačkanih građana od kojih je tek nekih dvadesetak posto kojima su glave još u socijalizmu dalo na izborima glas tzv. socijaldemokratima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije