Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
praznik rada

Slavko Linić: Još deset godina trebat će da se živi bolje

ronjgi,praznik rada,slavko linić,milanka opačić (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/6
01.05.2013.
u 14:32

Vlada je svjesna da građani teško žive, rekla je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić

- Prije godinu i pol tražili smo od vas glas na izborima, danas vas molimo , dajte nam još malo vremena i strpljenja – poručila je s tradicionalne SDP-ove proslave Praznika rada u Ronjgima pored Rijeke potpredsjednica Vlade Milanka Opačić dodajući da je Vlada svjesna da građani teško žive. Pritom je podsjetila da su u 23 godine otkako je Hrvatska samostalna 18 godina na vlasti bili oni koji su jednu ruku držali na srcu, a drugu u džepovima građana.

- Samo je, do danas, tri godine bilo predaha od takve vlasti, a u 18 godina opljačkana je i uništena država i oporavak nije moguć u kratko vrijeme - kazala je Opačić ponavljajući da Vladi treba vremena. Onima koji prosvjeduju jer im je plaća manja 3 posto poručila je da razmisle o tome da u javnom sektoru nitko nije ostao bez posla i da imaju sigurne plaće te je socijalno pravedno da i oni osjete krizu kao što je osjećaju radnici iz realnog sektora.

Komentirajući prosvjed u Zagrebu ministar Slavko Linić kazao je kako prosvjed ne smatra udarom na Vladu te da ga se ne boji niti mu pridaje važnost.

- Uvijek je pitanje tko šalje poruku. Ako je šalju sindikalni čelnici među kojima je i Ribić, do takve poruke ne držimo jer su oni puni netolerancije, mržnje i osobne frustracije - kazao je Linić dodajući da građani danas teško žive jer plaćaju štetu koji su posljednjih osam godina napravili "razbojnici" koji nisu znali raditi. Za podršku desnih stranaka i Crkve prosvjedu Linić je kazao da on njih pita što su radili posljednjih deset godina.

- Hrvatska je od 2008. do 2011. godine osiromašena, ni Crkva, ni desnica, ni Ribić, nisu se čuli. Mi sada popravljamo štetu, ne galamimo kao oni, ne plačemo, mi radimo, ali teško se živi i još 10 godina trebat će da se stanje popravi i da se živi bolje - kazao je Linić . Dodao je da građani imaju pravo biti razočarani , no ponovio je da se učinjena šteta treba platiti i da oporavak ne može doći preko noći.

Okupljenima u Ronjgima, među kojima je većina bila starijih, obratili su se i Vojko Obersnel i Zlatko Komadina, kao čelnici gradskog i županijskog SDP-a. Čestitajući 1.maj naglasili su da SDP oduvijek slavi praznik rada i da ga se nikad nije odrekao kao oni koji su sada u prvim redovima prosvjeda i kako je rekao Obersnel , praznik rada žele uprljati politizacijom što je neprihvatljivo, osobito od onih koji su osam godina bili na vlasti i uništavali Hrvatsku. Komadina je poručio da je pred Vladom , ali i vlastima na lokalnoj razini puno posla jer je Hrvatska plaćajući danak neoliberalnom kapitalizmu postala manje socijalna država nego je to bila u kao socijalistička republika.

Inače, proslavi u Ronjgima pridružili su se i ministri Slavko Linić i Željko Jovanović, potpredsjednik Sabora Nenad Stazić i brojni saborski zastupnici i čelnici lokalnih vlasti, a među okupljenima mirno su prosvjedovali i članovi Eko stožera Marišćina i civilne udruge Pokret otpora Slavice Šote koji su natpisima na majicama i transparentom poslali poruke protiv korupcije u Rijeci i protiv gradnje centra za gospodarenje otpadom na Marišćini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije