Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar financija

Linić: Proračun se više-manje puni kao što je i planirano

Slavko Linić (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
05.09.2013.
u 11:12

Linić je iznenađen što su tvrtke iskoristile pravo da naplate porez na dobit ako taj novac reinvestiraju i da će zbog toga u proračunu biti manje oko 1 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić uoči današnje sjednice Vlade rekao je kako je nakon tri godine gotova provjera poreznih obveza Ine. Utvrđeno da je dug te tvrtke za 2009. nešto manji od 140 milijuna kuna.

Ministar je rekao da će država, kad naplati taj dug, naplatiti dug Ine za 2010., 2011. i 2012. godinu.

Linić je rekao i da se proračun puni više-manje onako kako je bilo planirano, ali da je iznenađen što su tvrtke iskoristile pravo da naplate porez na dobit ako taj novac reinvestiraju i da će zbog toga u proračunu biti manje oko 1 milijardu kuna.

Linić je rekao da je to iznenađenje dobro za gospodarstvenike, a nešto malo manje za državni proračun.

>> Poreznici od Ine traže 140 milijuna kuna poreza

 

LINIĆ

 

Ministar financija Slavko Linić rekao je da nakon tri godine gotova provjera poreznih obveza INE i daje dug te tvrtke za 2009. nešt manji od 140 milijuna kuna.

 

Ministar je rekao da će država kad naplati taj dug naplatiti dug INE za 2010.,2011. i 2012. godinu.

 

Linić je rekao da se proračun puni više-manje onako kako je bilo plnairano, ali da je iznenađen što su tvrtke iskoristile pravo da naplate porez na dobit ako taj novac reinvestiraju i da će zbog toga u proračunu biti manje oko 1 milijarde kuna

 

Linić je reako da je to iznenađenje dobro za gospodarstvenike, a nešto malo manje za državni proračun

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije