Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Križaljka

Linić: Ostajem u politici; Milanović: Slavko će biti na listi

linic milanovic
Boris Ščitar/Pixsell
VL
Autor
Jasmina Popović
27.09.2010.
u 20:00

- Davno sam rekao da me ne zanima izvršna vlast. Nisam htio biti ni u Račanovoj vladi, ali to je stranka tražila - dodaje Linić.

Dva svojeglava, ali neupitno uspješna, jedan koji će tek biti bačen u vodu da bi se vidjelo kako pliva i sedam lojalnih koji će pokušati popraviti rezultate s prošlih izbora. To je jedan od načina na koji se može čitati lista od deset koordinatora za deset izbornih jedinica, koje je u petak najavio Josip Leko, predsjednik Glavnog odbora SDP-a.

Plivač početnik


Svojeglavi i neupitno uspješni su Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan i koordinator za VIII. izbornu jedinicu, i Zvonimir Mršić, gradonačelnik Koprivnice i koordinator za drugu. Plivač početnik je Davor Bernardić, koji je na svoja mlada leđa dobio odgovornost za izbore u Zagrebu, odnosno u I. izbornoj jedinici o kojoj su se prije njega brinuli predsjednici stranaka Ivica Račan i Zoran Milanović. U III., kojoj je centar Krapina, koordinirat će Siniša Hajdaš Dončić, u IV. na Osijek kreće Biljana Borzan, u V. se bori Igor Dragovan, u VI. sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić, u VII. je ponovno Milanka Opačić, a u IX. ponovno Ranko Ostojić, dok je za X., koja obuhvaća Dubrovnik i neretvansko područje, koordinator mladi Arsen Bauk.

Sva su imena prijedlog predsjednika stranke Zorana Milanovića, a GO ih je jednoglasno prihvatio. Kriterij je bio, kako je objašnjavao Leko, vezanost koordinatora uz izborne jedinice, a “promašeno” je u tri slučaja. Igor Dragovan, Milanka Opačić i Arsen Bauk žive u Zagrebu, ali je odlučeno da su njihove veze s izbornim jedinicama u kojima koordiniraju dovoljno jake da ih se može smatrati “tamošnjima”.

Izborne financije

– Nisam koordinator ni na ovim izborima, kao što nisam bio ni na prošlima. No to ne znači da se povlačim iz politike. Davno sam rekao da me ne zanima funkcija u izvršnoj vlasti i to mogu ponoviti. Nisam želio biti ni u Račanovoj vladi, ali je stranka to od mene zahtijevala i ja sam zbog toga pristao. No ne povlačim se iz politike, ostajem i dalje aktivan u stranci i bit ću neposredno vezan uz izbore. Neću, kao prošli put, voditi izborni stožer. Odlučili smo da njegovu ulogu preuzme Predsjedništvo stranke, ali i da ga ima, ne bih ga ja vodio jer mislim da zbog neuspjeha na prošlim izborima i ne mogu voditi stožer. No vjerojatno ću se baviti izbornim financijama – kaže Slavko Linić te demantira najave da se sprema povući iz politike. Na njega ozbiljno računa i Zoran Milanović.

– Slavko je jedan od onih koji će sigurno biti na listi, očekujem od njega da bude u još najmanje jednom sazivu Sabora. Za neke je možda i došlo vrijeme da se povuku iz politike, ali sigurno nije za Linića – potvrdio je Zoran Milanović.

Komentara 72

Avatar jovanhovan
jovanhovan
23:20 27.09.2010.

Stanlio i Olio hahahaha

Avatar jovanhovan
jovanhovan
00:10 28.09.2010.

Ova stoka će uskoro u redu prema Remetincu i to je tek djelić pravde koju su zaslužili. Bando sdplopovska. Najgori su ovi iz foruma mladih-zadojeni najgorim gnojem koji je svijet iznjedrio.

OB
-obrisani-
21:59 27.09.2010.

Hrvatski Politicki zatvorenici : 1. General Ante Gotovina, 2. General Glavas 3. Kordic Dario 4. Norac 5 Fikret Abdic 6.Zagorac i jos sigurno dvije stotine manje znanih. Bog i Pravi Hrvati Za Dom Uvijek Spreman

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije