Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neće biti bolje

Linić građanima: Nema većih plaća, nema većih mirovina

slavko linić (1)
Daniel Kasap/PIXSELL
16.08.2012.
u 19:39

Ministar financija kazao je ipak da je premijer Zoran Milanović u pravu kad kaže da će nam dogodine biti bolje jer je na horizontu šest do sedam velikih investicija za koje se Linić nada da će se ostvariti

Nema većih plaća, nema većih mirovina. U novčaniku građani dogodine neće imati više nego što su imali ove godine i u iduće dvije godine obitelji neće bolje živjeti jer su primanja skromna i u skladu s mogućnostima. Poruka je to koju je ministar financija Slavko Linić poslao građanima u  razgovoru za Dnevnik Nove TV. 

Ministar financija kazao je ipak da je premijer Zoran Milanović u pravu kad kaže da će nam dogodine biti bolje jer je na horizontu šest do sedam velikih investicija za koje se Linić nada da će se ostvariti. 

Kazao je još kako ne očekuje snižavanje kreditnog rejtinga iako dopušta mogućnost da kreditne agencije lošije ocijene rad Vlade i njezine politike.  Najavio je da rukovodeći kadrovi državnih tvrtki idu na "popravni ispit" pri kojem do kraja studenog moraju zasukati rukave i provesti predviđene planove. 

Upitan o porezu na imovinu, Linić je napomenuo da se radi o sustavu koji će donijeti pravednije oporezivanje. 

Nekretnine se ne poznaju po kvadratima, već po vrijednosti, objasnio je Linić na primjeru kleti u Zagorju i stana u Dubrovniku. Naglasak je stavljen, napominje, na imovinu koja se ne koristi. 

Što se tiče smanjenja PDV-a na hranu i uvođenja međustopa, Linić je jasan. U ovom proračunu to nije moguće. 

– Ako bismo razmatrali smanjenje PDV-a za 2013. godinu, moramo imati na umu da to znači nova rezanja plaća i mirovina – kazao je. 

Komentara 89

PP
Peter Petrovic
10:47 17.08.2012.

dok vas je sa falsim osmjehom varala vasa bivsa presjednica vlade gdje su vam bile oci? na njenu s.......u?

GR
grabice
21:11 16.08.2012.

..reži liniću i plaće i mirovine..... ...neka dijele sudbinu naroda.....

OB
-obrisani-
10:46 17.08.2012.

Linić; Drugovi! Prije rata ništa nismo imali a onda je došao HDZ i sve su nam uzeli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije