Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još nema ponude

Linić: General Čermak bi znao voditi procese u Dini i Diokiju

Slavko Linić
Sanjin Strukić/PIXSELL
19.02.2013.
u 21:25

Ministar financija Slavko Linić danas je kazao da je "poznata ideja da general Ivan Čermak preuzme Dinu i dijelove Diokija", nakon što je turski investitor odustao od Dine, ali i dodao da "konkretnog prijedloga" nemaju.

Ministar financija Slavko Linić danas je kazao da je \"poznata ideja da general Ivan Čermak preuzme Dinu i dijelove Diokija\", nakon što je turski investitor odustao od Dine, ali i dodao da \"konkretnog prijedloga\" nemaju.

- Činjenica je da je vodstvo Diokija podnijelo zahtjev za predstečajnu nagodbu o kojoj, ako ne budemo imali partnera koji će ući unutra i osigurati novce za pokretanje i biti nosioc obveza prema vjerovnicima, mi ćemo taj postupak morati zatvoriti sa pokretanjem stečaja - kazao je Linić u HRT-ovoj emisiji Tema dana te dodao da ne znaju kako će završiti razgovore sa Čermakom, a izbjegao je reći je li se čuo s generalom oko tog pitanja.

Čermak bi mogao voditi procese, \"jer se bavi plinom\"

- Čekamo prijedlog Diokija koji bi morao, zajednički sa partnerom, ponuditi rješenje - kazao je Linić te dodao da će Vlada poduprijeti investitora i kroz \"otpise potraživanja državnih tijela i poduzeća i pregovarat ćemo sa bankama\".

- Petrokemija je proizvodnja koja je 100 posto u izvozu i za Hrvatsku mora biti interesantna. Ali moramo pronaći onoga tko zna voditi te procese - rekao je Linić te dodao da bi to mogao general Čermak, \"jer se bavi plinom\". - Ostaje pitanje dubioza koje ima i Dina i Dioki - rekao je Linić te dodao da će tužiti turski Čaliskan.

- Radnici uvijek mogu pokrenuti postupak stečaja, jer imovina Dine i Diokija je velika i prioritetno će se namiriti potraživanja radnika - kazao je Linić te dodao kako i radnici i Vlada \"bježe od pokretanja stečaja\", jer je to zanimljiva gospodarska grana.

 \"Banke straše građane\"

Linić je komentirao i promjene zakona koje priprema njegovo ministarstvo. Kazao je da su utvrdili da više nitko ne smije \"plijeniti sredstva plaća i mirovina iznad zakonom dozvoljenog\", bez obzira kakav ugovor su potpisali.

- Građane moramo štititi u njihovim primanjima za minimalne potrebe - rekao je Linić. Još jednom je ponovio kako u vezi ograničavanja minusa po tekućim računima na jedan mjesečni dohodak štite građane, a da su \"banke te koje straše građane i bore se\" protiv njihovog prijedloga.

- Svjesni smo toga da građani duguju bankama skoro 18 milijardi kuna, da su u blokadama sa preko 12 milijardi kuna, da je ogroman iznos od preko 7 milijardi po minusima na tekućim računima, to je razlog da 12 posto, koliko je prošle godine bilo najviša kamata za minus, u ovom trenutku trebamo ograničiti i pretvoriti ih u kredite, koji bi trebali biti niži od 12 posto - objasnio je Linić i dodao da time žele ograničiti bankama ostvarivanje velikih profite. Rekao je da bankama još uvijek ostaje mogućnost da građanima daju kredite.

>>Čermak: Želim još uvijek kupiti Dioki, pregovaram s vjerovnicima

>>Sanader i Linić dio su iste priče oko Dine i Diokija

Komentara 15

NI
nikola
09:58 20.02.2013.

Ovo stvarno postaje tragično.

MI
Mirel
21:44 19.02.2013.

Otkuda Čermaku odjednom toliki novac da pokupuje benzijske pumpe i sad Diokiju itd, a do jučer bio u zatvoru. Koja mu je *****ina iz politike utrpala novac, i ko sve stoji iza toga. Ja mislim tud se vrti veliki lopovluk.

DU
Deleted user
21:59 19.02.2013.

gospodinu čermaku i pristoji da vodi neke hrvatske tvrtke jer mu je kao i nekim drugim tzv povjerenicima nacionalnog kapitala predsjednik tuđman dao dijelove kapitala kojim su trebali preuzeti hrvatske tvrtke i uspješno ih vodit na zadovoljstvo svih, postavljam pitanje gdje su nestali ostali obdareni povjerenici ili još bolje pitanje gdje je nestao ostali nacionalni kapital

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije