Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ZAKON
Povratak na članak

Liječnički potpomognuto samoubojstvo postaje legalno u Kaliforniji

Dva liječnika moraju se složiti da osoba ima još samo šest mjeseci života i da je mentalno sposobna

Komentari 11

UM
umnjak
07:57 06.10.2015.

Tragicno, tragicno, tragicno.....

VL
DU
Deleted user
13:58 06.10.2015.

Otvaraju Pandorinu kutiju, vidjeli smo kuda to ide u Nizozemskoj i Belgiji, stalno se širi, prvo samo za ljude koji fizički pate, pa na one koji mentalno pate jer ne smiju biti diskriminirani, pa se spušta i na djecu jer i djeca pate, ( jedan Američki onkolog koji radi na dječijoj onkologiji izjavio je da nikada nije sreo dijete koje želi umrijeti ), također je jedan invalid upozorio koliko će vremena proći prije nego pravo na smrt postane dužnost na smrt. Svatko od nas kada bi patio iskoristio bi takav zakon ali u tom slučaju si subjektivan, objektivno gledano, ovo je početak jednog velikog sr....

VL
NE
neboiznadzagreba
11:36 06.10.2015.

" Pravo na smrt može lako prijeći u dužnost na smrt",naglasili su britanski protivnici prijedloga zakona o potpomognutom samoubojstvu. Prijedlog zakona je odbačen.

VL
DU
Deleted user
22:56 06.10.2015.

na radost ljevičara,.........

VL
BA
bakulušić
21:47 06.10.2015.

Već sutra možemo očekivati da ovo osvane kod nas. Kuga se brzo širi a kultura smrti još brže. Već smo prihvatili ideje i pojave koje su do jučer bile nezamislive. Mijenjani su udžbenici i znanstvene spoznaje bez ikakvih novih istraživanja i dokaza. Svi to vidimo, malo mrmljamo ali sve prolazi bez većih problema. Pa tako vremenom i mi sami nenormalno prihvaćamo kao normalno. Sve po onoj - ne bi se štel mešati! I sami sebi pišemo presudu.

VL
BU
bubimima
12:42 06.10.2015.

Jedan od glavnih argumenata protivnika eutanazije je da današnja medicina raspolaže efikasnim sredstvima protiv boli. I to se može čuti iz usta nekih naših vrhunskih liječnika. A ako je tako, onda umrijeti danas ili par mjeseci kasnije uopće ne znači ništa.

VL
MX
Mister X
09:54 06.10.2015.

Da su mentalno napredni i pošteni trebale su sve zemlje to uvesti još prije 100 godina. / Ne biti ovisan što kaže papa ili Muhamed. da to bude zakon !/ Pravo svakog čovjeka po njegovoj želi i odluci na bezbolnii i brzi kraj života .. Zasada to imaju pravo mačke i psi sa tuđom odlukom se uspavljuju !

VL
MX
Mister X
09:40 06.10.2015.

Sramota od 5o država tek sada je 5 -ta pa to je teška bjeda da nisi u stanju da si skratiš muke pred smrt. ( Naravno da to je stvar izbora i da ti se do karaja života to pravo osporava. ) Dok sa druge strane Amerikanci imaju pravo po drugim državama ubjati i mlado i staro zato jel samo drugaćije misle od njih.. Kao na primjer misle vjeruju da je za islamiste dobro da imaju islamsku državu ! Što recimo balkanci i Hag misle i vjeruju suorotno . I zato proglašavaju generala Mladića za ratnog zločinca pošto se aktivno borio protiv islamista i islamskke države u Bosni ! Naravno da su isto zbunjeni i neznaju kako da ga sude i skupljaju još uvjek dokaze i nikako da se usude krenuti na suđenje da nebi morali ga osloboditi kao Šešelja ili poznatog nevinoga generala iz RH.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.