Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon o reprezentativnosti
Povratak na članak

Liječničke udruge traže strukovni kolektivni ugovor

Dr. T. Goluža, dr. Ž. Krznarić, dr. H. Minigo i dr. I. Balint traže da Milanović i Josipović spriječe urušavanje zdravstva

Komentari 9

Avatar comparator
comparator
22:21 14.07.2014.

Zdravlje je u banani i nemože ga pokrpati nikakva kirurgija osim stare metode izolacije od zaraze koja je ipak u mentalnom sklopu vlasti a vlast samu sebe nikad nije izolirala.Dakle od vlasti tražiti rješenje problema je uzaludan posao.

VL
NV
novo vriijeme
21:44 14.07.2014.

Znači budučnost hrvatske medicine je sljedeća: lošim uvjetima rada što u medicini znači i rizik za komplikacijama istjerani svi marljivi, pošteni i pametni doktori. Ostala samo šačica instaliranih korumpiranih šefova koji duplaju plaču na crno i najgori doktori iz regije kod kojih nitko ne želi ići na liječenje. Znači grašani mogu dati mito šefu ili otići privatnicima, u svakoj varijanti plaćaju dva puta isto liječenje.

VL
NV
novo vriijeme
21:50 14.07.2014.

liječnička struka jedina koja ima 10 godina studija i specijalizacije da bi mogli samostalno raditi što nema niti jedna druga struka, to uključuje zahtjev za kontinuiranom edukacijom da bi svakih 6 godina obnovili licencu. To znači da suzahtjevi tog posla viši od ostalih zanimanja. I sada će sestre sa 4 godine srednje škole odrediti uvjete rada liječncima. Zapamtite pacijenti one će time odrediti u uvjete vašeg liječenja. Nigdje u svijetu nije omjer plaće lijećnika i sestre manji nego u Hrvatskoj, dali je to neki poticaj sestrama da se guraju gdje im nije mjesto.

VL
NV
novo vriijeme
21:55 14.07.2014.

Čitam izjavu sestre Rade iz nekog sindikata iz Rijeke prije nekog vremena: "Ja mislim da ima dovoljno liječnika." Mrsić je sebe devalvirao kao liječnika i profesora jer ne razumje da sindikalni ugovor diktira način rada pa i njegov rezultat. Bolesnoo je da srednja stručna sprema diktira rad visoke.

VL
DO
doktorica
13:58 14.07.2014.

sve je to lijepo ali kad se nađeš na op.stolu onda želiš da te operira profesor ili barem primarijus....a on odlepršao van gdje mu je bolje i gdje ga neće proganjati kojekakvi tipovi bez pola škole....

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
00:31 15.07.2014.

Liječničke udruge traže strukovni kolektivni ugovor....

VL
ES
esmeron
12:38 14.07.2014.

Govna od doktora bi strukovni kolektivni na principu uzmi drugima daj nama. Već sada im se plaćaju doktorati od kojih zdravstvo nema ništa, subspecijalizacije, dodaci na odgovornost itd. Ako im nepaše neka idu u inozemstvo ali tek nakon što vrate novce od školovanja i specijalizacija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.