Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šprem se ne predaje

Liječnici potvrdili: Predsjedniku Sabora vratila se maligna bolest

boris sprem
Patrik Macek/Pixsell
Autor
Sonja Hoffman
23.06.2012.
u 19:47

On se osjeća se dobro, davat ćemo mu lijekove, a brzina oporavka ovisi o tome kako će lijekovi djelovati – rekao je njegov liječnik prof. Damir Nemet

Predsjedniku Sabora Borisu Špremu vratila se maligna bolest. Potvrdio je to njegov liječnik prof. Damir Nemet. Špremu je, naime, nakon operacije otkriven plazmocitom, a od iste se bolesti liječio i prošle godine. A liječnici kažu iako je plazmacitom nepredvidljiva bolest i da se može javiti bilo gdje u tijelu, poznato je da  dobro reagira na kemoterapije i zračenja.

Inače, kako doznajemo, predsjednik Sabora odlučan je i ovoga puta pobijediti zločudnu bolest, a cijelo vrijeme dok se u bolnici oporavlja od operacijskog zahvata obavlja i sve svoje radne dužnosti te je cijelo vrijeme u kontaktu sa Uredom. Liječnici predviđaju da će Boris Šprem u bolnici provesti još neko vrijeme kako bi primio uvodnu terapiju u liječenje, no onda će kao i prije godinu i pol na cikluse kemoterapija i zračenja dolaziti od kuće. Kako je riječ o vrlo nepredvidiljivom obliku maligne bolesti, nitko od liječnika ne želi davati prognoze, ali ističu da je ponovno povlačenje bolesti izvjesno.

Unatoč tome što se ponovno suočava sa teškom bolešću, Špremu optimizma ne nedostaje. Danas je čak iz bolnice izrazio sućut i napisao kako ga je iskreno potresla vijest o prometnoj nesreći u kojoj su stradali državljani Češke.

– On se osjeća se dobro, davat ćemo mu lijekove, a brzina oporavka ovisi o tome kako će lijekovi djelovati – rekao je njegov liječnik prof. Damir Nemet. Predsjedniku Sabora liječnici su u srijedu iz sinusa uklonili tvorbu koja je otkrivena nakon što se žalio na glavobolje i smetnje vida.

Šprema je danas popodne u bolnici posjetio ministar zdravlja Rajko Ostojić koji je član liječničkog konzilija koji se brine o njegovom liječenju i rekao je kako se predsjednik Sabora unatoč lošoj vijesti koju je primio nakon što je završena analiza tkiva dobro drži te da je vrlo optimističan.

Inače, Šprem se od maligne bolesti liječio prije godinu i pol dana. Tada mu je otkrivena zloćudna bolest plazma stanica krvi, multiplog mijeloma, od čega se liječio na Zavodu za hematologiju KBC-a Zagreb, a liječenje je uključivalo i teške kemoterapije.

>> Nakon oporavka od raka, Šprem opet suočen s teškom bolešću?

Ključne riječi

Komentara 112

FI
Fisherman
20:59 23.06.2012.

Sretno g.Šprem i sve zelje za brzo ozdravljenje.

Avatar marnie
marnie
20:06 23.06.2012.

Hajde, VL, to smo znali i već apsolvirali.

Avatar marnie
marnie
22:59 23.06.2012.

Goldsteina si citaj ti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije