Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije jela ni pila

Liječnici potvrdili: Jovanka Broz boluje od raka i operirana je

jovanka broz
FOTO: Muzej istorije Jugoslavije u Beogradu – Fototeka Josipa Broza Tita
24.08.2013.
u 15:48

Liječnici su potvrdili da Titova udovica boluje od raka, na to je ukazivala i rana na dojci, ali još nisu utvrdili je li se rak prvo pojavio na grudima ili je tu samo metastazirao.

Nakon intenzivne terapije i njege u posljednjih 24 sata došlo je do blagog poboljšanja stanja Jovanke Broz, no ona je odmah operirana, piše Blic, navodeći da su liječnici potvrdili da boluje od raka, no još nisu utvrdili je li se rak prvo pojavio na grudima ili je tu samo metastazirao. Jovanka je posljednjih dana odbijala otići liječniku pa je u bolnicu primljena u jako lošem zdravstvenom stanju.

Kako piše B92, Jovanka je i dalje u stanju poremećenog krvnog tlaka i pulsa. U priopćenju KCS-a navodi se da je Jovanka Broz pod stalnim, intenzivnim liječničkim nadzorom i njeno stanje se detaljno prati. Jovanka Broz primljena je jučer u Urgentni centar u polusvjesnom stanju sa  većom ranom na grudnom košu, a liječnici su rekli da prvi rezultati pokazuju da je riječ o početku sepse.

Bila je potpuno dehidrirana kad su je primili. Ima rane na grudnom košu i bokovima te ima lošu krvnu sliku. Organizam joj je u septičnom stanju i još se bori za život. Na tijelu ima rane od dekubitusa koji nastaje zbog dugotrajnog ležanja. Danima nije jela i nije se prala, rekao je dr. Miljko Ristić za Kurir. 

Dodaje da je Jovanki Broz urađen EKG i ostali rutinski pregledi, ali da laboratorijski nalazi još nisu gotovi.

- Osim oboljenja slijepog crijeva, za sada nisu uočljiva neka druga oboljenja. Ona diše samostalno i nije na respiratoru, ali joj je stavljena maska s kisikom. Zbog općeg stanja, ona je na granici životne opasnosti. Možda se laboratorijskim analizama utvrdi da ima dijabetes i anemiju - ističe Ristić.

Kurir neslužbeno saznaje da je Jovanku Broz u lošem stanju zatekla njena sestra Nada Aleksić te da Titova udovica boluje od raka dojke koji nije liječila pa je metastazirao.

>>Jovanka Broz u životnoj opasnosti, ima ranu na prsima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije