Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Licemjerju moralnih kamatara nema kraja ni u Jasenovcu

Stipe Mesić proglasio se prvim egzorcistom „ustaškog zloduha“. Nije li to opsceno?

Komentari 47

Avatar abakus
abakus
10:47 26.04.2016.

Što uopće reći o onima koji zvižde u Jasenovcu jednom Branku Lustigu, čovjeku kojem je veći dio obitelji nestao po nacističkim logorima i koji je sam kao dijete (jedva) preživio dvije godine Auschwitza, koji je svjetski priznati producent, dobio dva Oskara, prvi za poznati film Schindlerova lista koji progovara upravo o stradanjima Židova u 2. svj. ratu - ali zato za počasnog predsjednika svoje bizarne udruge biraju osobu koja je davala sa 60 godina života jasne proustaške izjave - i još joj daju da drži govor na mjestu koje bi trebalo biti mjesto pijeteta, u Jasenovcu, govor kojeg se ni sam Hitler ne bi postidio, prepun prijetnji i mržnje...? Što o takvim ljudima riječi, osim da su moralno već odavno bankrotirali, ako su ikakvog morala ikad i imali kao oni koji nikad nisu osudili zločine bivšeg režima već su ih, naprotiv, opravdavali i veličali? I što reći na sve to, osim da je to samo nastavak ružne politike bivšeg režima po kojem je Židov, ma kako bio žrtva i velik čovjek, bio "dobar" samo ako je podržavao taj režim i njegove laži i mržnju prema svima koji su se makar i jednu kritičku riječ usudili reći ili koji, ako ništa drugo, nisu bili dovoljno energični u podršci onim lažima i mržnji, dok svi ostali Židovi nisu bili poželjni, dapače... Zar je čudo što je taj režim na kraju završio kako je završio - u jadu, razaranju i smrti i patnji mnogih nevinih ljudi, u agresorskom ratu na našu zemlju...? Što reći? Jadno i tužno.

VL
MA
MarioG
09:52 26.04.2016.

Mesić je davno, davno prije potonuo do dna..

VL
BK
B Kosa
09:51 26.04.2016.

Vodstvo hrvatske vlade moglo se suzdrzati politicki govora u jasenovcu, i pokloniti zrtvama dostojno. Mesic i antifasisticka bratija su veci boljsevici i od samoga staljina, iskoristili su ovaj skup da blate hrvatsku drzavu i narod, i ovo im netrebaju hrvatski gradani zaboraviti

VL
DU
Deleted user
10:11 26.04.2016.

Nino, svaka cast.

VL
AN
Anasta
12:10 26.04.2016.

O ustašama samo govore Mesić i Milanovićevi simpatizeri. Nije slučajno što baš sada o tom govore. Narodu je dosta ideologije, bit će se ovakva priča i poteže da nitko ne bi pitao što će biti sutra kad nam iduću godinu dođu kamate koje ako ovako nastavimo, nećemo moći vratiti. Narodu samo daj kruha i igara, neka se zabavljaju ustašama i četnicima. Dotada nas pljačkaju, rasprodaju i čine od nas kmetove.

VL
Avatar Musashi
Musashi
13:20 26.04.2016.

Mesić, Manolić, Linić...da dalje ne nabrajamo po imenice, naj informiraniji ljudi u zemlji glede robno-novčanih tokova, pretvorbe, ratnog profiterstva...po prirodi dužnosti koje su obnašali, dodamo li tome iz komunističkog totalitarizma nasljeđene obavještanje službe, UDBu, doušnike, odano novinarstvo, medije...sa svojim novinarskim "informiranim" perjanicama iza kojih stoje svekoliki redakcijski informativni alati i službe...trebalo im je biti "piece of cake" otkriti lopine koje su "opljačkale" zemlju , kakogodinama svi spomenuti "drombuljaju" u svojim političkim i medijskom hajkama, tim prije što su njihove kapitalce provaljivale obične službenice, vijećnice ...i to bez logistike koja je njima stajala na raspolaganju. K tome su na sloganu "Držite lopova!" od glasačkih matrica dobijali glasove i osvajali mandate, Masić dva predsjednička a ljevica udružena u Kukuriku Koalicijski Komplot prethodni. Dakle još jednom, imali su sve više nego potrebno da otkriju barem dva lopova kapitalca pa da ih iskoriste, jednog za predsjedničku kampanju a jednoga za parlamentarnu i oba brda i vlast bi im ostali, na koncu i poslije svega to su bili dužni učiniti jer su to u kampanji i najavili. Niti sada im nije kasno da to učine pošto "znaju tko je pokrao" kako tvrde, međutim društvo se je okrenulo novoj dudi za svoje glasačke matrice "Držite Ustašku zmiju u magli" !?, valjda poučeni uspjehom prvog slogana "Držite lopova" koji im je od spomenutog biračkoga tijela donjeo spomenute mandate. Na temelju svega navedenoga i njihove daljne šutnje glede lopovluka izvan dnevno-političkog slogana "Držite lopova" nameće se pitanje tko je "Lupus in fabula" glede"pljačke zemlje".

VL
MI
mingusmingusmingus
13:51 26.04.2016.

Nino, sve stoji. A ne bi bilo zgorega u cijelu priču o Jasenovcu uklopiti i ove koji se klanjaju "svim žrtvama 1941.-1951.", iako uopće nema dokaza da je Jasenovac funkcionirao po završetku rata (osim ako ćemo vjerovati Sedlaru). Uostalom, i da jest, perfidno izjednačavati državno sponzorirani genocid koji je provodila NDH i poratne partizanske zločine je bespredmetno, ali zadnjih godina ta tendencija jača, pogotovo zadnjih mjeseci. Žrtve su žrtve, zločin je zločin, ali ustaše i partizani nisu isto.

VL
Avatar Musashi
Musashi
15:06 26.04.2016.

Problem nastane kada se paušalno sa predrasudama generalizira a ne na temelju postrasuda i povijesnih činjenica, primjenimo li postrasudu i povijesne činjenice oba dva sistema, fašistički i komunistički bili su totalitarni, tako su im i vojske bile ustrojene, pored regularnihh jedinica imali su i stranačke vojske......jedni i drugi djelovali su pod sponzorstvom države, jedni sa etničkim i vjerskim genocidom a drugi sa genocidom nad, poraženom stranom, zatim klasnim neprijateljem, političkim neistomišljenicima....razlikovali su se i po dužini trajanja i po broju žrtava, kao i po kolateralnoj šteti takvih totalitarnih sistema koja se vuče godinama....

VL
Avatar delminium
delminium
11:50 27.04.2016.

Ja vjerujem Igoru Vukiću, čovjek barata s činjenicama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.