Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan Gospodnji

Licemjerje: Radnici na novoj zgradi HBK rade i nedjeljom!?

HBK, zgrada (1)
Patrik Macek/PIXSELL
27.03.2011.
u 17:57

No, to nije prvi puta da se na crkvenoj građevini radilo u Dan Gospodnji. Dogodilo se to i u finišu radova na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u zagrebačkoj Ilici.

Građevinski radnici na novoj zgradi HBK, koja je izazvala buru reakcija zbog svoje raskoši nedavno u javnosti, rade i nedjeljom! Što je previše, previše je, jer Crkva koja se svim silama trudila progurati zakon koji je trebao zatvoriti trgovine nedjeljom i donesen je dokument HBK "Nedjelja - Dan Gospodnji", koji temeljito obrazlaže crkveni stav zašto je nedjelja neradni dan, dopušta da se na njezinoj građevini rade teški fizički poslovi, koji su prema crkvenom učenju od pamtivjeka nedjeljom strogo zabranjeni.

No, to nije prvi puta da se na crkvenoj građevini radilo u Dan Gospodnji. Dogodilo se to i u finišu radova na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u zagrebačkoj Ilici, gdje su radnici također uhvaćeni da najnormalnije nedjeljom rade kao da je uredovni radni dan.

Žurilo se tada, pravdali su se na Kaptolu, zbog otvaranja, tj. blagoslova zgrade sveučilišta i dolaska kardinala Tarcisia Bertonea na blagoslov. Nije tajna da se sada žuri sa završetkom zgrade HBK zbog dolaska pape Benedikta XVI. u lipnju u Zagreb, što bi mogao biti novi izgovor za očiti raskorak u onome što se naučava i govori, u odnosu na ono što se čini i kako se postupa.

Ključne riječi

Komentara 495

LU
Lujo123
21:49 27.03.2011.

Svečenici odrecite se sotone!!!!!

OB
-obrisani-
22:05 27.03.2011.

Državne institucije bi trebale reagirati na ovaj govor mržnje protiv vjerskih sloboda i hrvatskog naroda. Ovaj uradak ovog novinarčića je na razini antisemitizma.

OB
-obrisani-
18:48 27.03.2011.

Bilo bi bolje ovim novinarčićima da se bave stvarnim problemima hrvatskog društva: neznanje, lijenost, mržnja, jal, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije