Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naše gore list

Ličanka Sara (22) najljepša žena Egipta

'Sara'
Foto: ''
1/8
01.08.2010.
u 08:35

Sara: Nadam se da me obveze neće spriječiti da u kolovozu dođem u Liku, na vjenčanje najbolje prijateljice.

Sara El Khouly osvaja svojom ljepotom, iskrenošću, jednostavnošću, dobrotom... Dvadesetdvogodišnjakinja, nedavno okrunjena Miss Egipta, veliki dio svoje osobnosti izgradila je u Hrvatskoj, provodeći ljeta u malenom selu Karaula u ličkoj općini Perušić. Tamo je rođena njezina majka Ružica, a Sara bi svake ljetne praznike doletjela iz dalekog Dubaija kako bi se družila sa svojim prijateljima i obitelji. Otac joj je Egipćanin iz Aleksandrije, liječnik koji je njezinu majku, medicinsku sestru, upoznao u bolnici u libijskom gradu Tripoliju, gdje se Sara i rodila.

Htjela je šivati slavnima

Sarini roditelji rastali su se prije pet godina, a Sara i njezin dvije godine mlađi brat Adam ostali su s ocem u Dubaiju. Njezina obitelj gotovo je ostala živjeti u Hrvatskoj 1992. godine, no zbog rata roditelji nisu mogli naći posao te su se preselili u Dubai. Te godine u Zagrebu Sara je išla u vrtić na zagrebačkom Jarunu, a prvi razred osnovne škole po britanskom sustavu školovanja upisala je u Dubaiju, dok je srednju školu završila po američkom sistemu.

– Odmalena je crtala, šivala, trenirala atletiku, u kojoj je osvojila mnoge medalje u trčanju. Oduvijek je govorila kako će šivati haljine za poznate osobe. Od djetinjstva je upoznata sa svijetom mode, jer je i sama radila kao model – priča nam majka Ružica, koja nas je ugostila u svom zagrebačkom stanu. Otkrila nam je da je njezina kći "luda za ćevapima".

– Kada dođe, svaki dan samo ćevape pečem. Kad god ide u Dubai u torbu joj ispod finih haljina sakrijem pršuta, slanine i ličkog sira – priča kroz smijeh. Majka ju je naučila hrvatski jezik, koji govori tečno kao i engleski te arapski jezik.

Saru, koja trenutačno u Londonu odrađuje pripreme za Miss svijeta, kontaktirali smo putem e-maila, a s nama je podijelila svoja sjećanja na Liku i hrvatske prijatelje. Otkad je proglašena najljepšom Egipćankom, 7. srpnja u Kairu, mediji je ne ostavljaju na miru. Do krune ju je dovela prijava agenciji za modele. Iako joj titula Miss Egipta nosi mnoge odgovornosti, Sara se njima veseli.

– Počašćena sam što ću predstavljati Egipat na izboru za Miss svijeta. To je divna zemlja i dat ću sve od sebe – poručuje s priprema za nastup 30. listopada u kineskom gradu Sanya. Na pitanje što je bilo presudno u njezinoj pobjedi, odgovara:

– Naravno da je ljepota važna, no sve su djevojke bile lijepe na svoj način. Važni su i samopouzdanje, stil, jedinstvenost, šarm i osobnost. Valjda je kod mene bilo pomalo od svega.

Majka Ružica Sari je oduvijek bila velika podrška i nema ponosnije osobe na kćerinu krunu. I otac je bio presretan kad je postala Miss, iako je, kako kaže Sara, mnogo konzervativniji, drukčijeg mentaliteta od majke.

Na natjecanje u Kinu otputovat će s hrvatskom putovnicom, jer je jednostavnije nego s egipatskom, za koju mnoge zemlje traže vizu. Do izbora za Miss svijeta čeka je mnogo posla, a zbog obveza i fakultet je morala staviti na čekanje.

– Svoju budućnost ostavit ću Bogu i sudbini, ali kao i svaki čovjek, ja želim biti sretna, uspješna, zdrava i na zemlji. Želim voljeti i biti voljena – kaže Sara. Završava treću godinu studija odnosa s javnošću, na američkom sveučilištu Sharjah u Dubaiju. Priznaje da će preskočiti jedan semestar jer ne bi mogla uskladiti ispite i predavanja te putovati, što od nje zahtijeva titula Miss Egipta. Čeka je mnogo intervjua i događaja. Bavit će se i humanitarnim radom, što je oduvijek i željela, a što svaka misica po ugovoru mora odraditi prije izbora za Miss svijeta.

Perušićani na Facebooku

Sarin su profil na Facebooku zakrčile čestitke prijatelja iz cijeloga svijeta. I, naravno - Perušićana.

– Puno mi znači što su svi sretni zbog mene. U Hrvatsku dolazim gotovo svako ljeto, ipak mi je mama Hrvatica, pa sam i ja pola-pola. Zagreb, Perušić! Sve mi to jako nedostaje. Sjećam se najljepših trenutaka iz djetinjstva koje sam provela tamo. Vožnja na biciklu s prijateljima, košarka na igralištu kod škole, noćno nebo prekriveno zvijezdama... I nemojte da počnem govoriti o hrani! Srećom, nisam sada tamo, jer bih dobila nekoliko kila prije natjecanja – našalila se. Nada se da je obveze neće spriječiti da u kolovozu dođe u Liku na vjenčanje jedne od najboljih prijateljica.

Ključne riječi

Komentara 68

KO
konstanta
12:54 01.08.2010.

Lijepa i pametna djevojka. Dobar primjer medicinski dokazane istine da se miješanjem rasa dobiva potomstvo visokih kvaliteta. Želim toj simpatičnoj djevojci uspjeh u svakom pogledu.

MR
mravac
18:30 01.08.2010.

Šta je tu čudnoga Otac joj je egipčanin a majka lićanka. Može se takmićiti za Egipat ili Hrvatsku.!

LY
Lynx
12:50 01.08.2010.

ups mislio sam \"ravnih\"... :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije