Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17. veljače

Libijci slave godišnjicu ustanka kojim je svrgnut Gadafi

Libija (1)
Reuters/AFP
17.02.2012.
u 09:09

Prije godinu dana u Bengaziju, koji je postao uporište pobunjenika, organiziran je veliki prosvjed, a krvavi ustanak brzo se proširio zemljom

Libijci slave godišnjicu ustanka kojim je svrgnut Muammar Gadafi nakon više od 40 godina vladavine. Proslave su organizirane u gradovima diljem zemlje, a u Bengaziju, gradu u kojem je započeo ustanak, slavi se već nekoliko dana, javlja BBC.

U sjeni godišnjice Libijom se širi strah od nestabilnosti u zemlji. Stotine pripadnika raznih milicija neometano lutaju zemljom, a međunarodni promatrači upozoravaju na loš ustroj institucija i bezakonje.

Libijski privremeni vođa Mustafa Abdul Jalil obećao je da će svakome tko zaprijeti nacionalnoj sigurnosti tijekom današnje proslave biti odgovoreno silom.

Na današnji dan prošle godine u Bengaziju organiziran je prvi veliki prosvjed protiv Muammara Gadafija. Bengazi je postao uporište pobunjenika, a krvavi ustanak brzo se proširio zemljom te rezultirao vojnom intervencijom NATO-a. Gadafi je 20. listopada ubijen u svom rodnom gradu Sirtu.

Ključne riječi

Komentara 20

AL
Alfons2X
10:30 17.02.2012.

Heh Libija slavi...koja?! Tripoli kontrolira neki novi pokret. Kao vođa ovog novog saveza proglasio se neki novi \"pukovnik\" Mokhtar Fernana koji je odmah iskoristio priliku da žestoko kritizira NTC. Bani Walid, je već neko vrijeme pod kontrolom ljudi odanih Pokojnom Moammar El Gadaffiju. U drugim gradovima svaka \"milicija\" vodi svoju politiku, često se međusobno sukobljavajući.....tko tu slavi i što? Možda onaj mali sloj štakora koji su se obogatili na ovom kaosu.......

WA
wahr
10:37 17.02.2012.

S jadnim narodima kolonijalne sile su uvijek uspijesno manipulirali.

DU
Deleted user
17:51 17.02.2012.

Libijci \"slave\",zastave na pola koplja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije