Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladajući poraženi

Liberalni demokrati u Japanu osvojili dvotrećinsku većinu

'Japanese Prime Minister and leader of the ruling Democratic Party of Japan Yoshihiko Noda (C) speaks to reporters after casting his vote in the general election at a polling station in Funabashi, sub
AFP/Pixsell
16.12.2012.
u 22:34

Demokratska stranka Japana premijera Yoshihika Node dobila je samo 65 mjesta, što je svega 20 posto od onoga što su osvojili na izborima održanima 2009. godine.

Konzervativna Liberalno-demokratska stranka (LDP) pobijedila je na parlamentarnim izborima u Japanu i vraća se na vlast nakon samo tri godine koje je provela u oporbi.

Prema prvim rezultatima LDP je dobio više od 300 od ukupno 480 mjesta u parlamentu. Njihov koalicijski partner, stranka Novi Komeito, dobio je 30 mjesta, što ovoj koaliciji daje dvotrećinsku većinu u donjem domu parlamenta i omogućava im da preglasaju odluke gornjeg doma.

Demokratska stranka Japana premijera Yoshihika Node dobila je samo 65 mjesta, što je svega 20 posto od onoga što su osvojili na izborima održanima 2009. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije