Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

‘Ležeći policajci’: Špansko-Oranice više neće biti ‘grbavi kvart’

ležeći policajci
Slavko Midžor/Pixsell
08.12.2009.
u 23:34

Šest dana nakon članka u Večernjem listu Grad počeo mijenjati nepropisne umjetne izbočine nepropisnim ‘jastucima’, koji po komadu stoje 10.000 kn

Samo šest dana nakon što je Večernji list objavio da se na našim cestama nalazi mnoštvo nepropisnih “ležećih policajaca” Grad ih je počeo mijenjati.

U Ulici Stjepana Majora u naselju POS-a Špansko-Oranice zamijenjeni su izrazito tvrdi nepropisni britanski tzv. trakasti uspornici, kojima je naselje premreženo i zbog kojih je dobilo nadimak ‘grbavi kvart’, mnogo mekšima, ali višestruko skupljim tzv. jastucima.

– U ponedjeljak smo ih zamijenili. Zasad smo samo za tu ulicu primili rješenje Gradskog ureda za promet, ali pretpostavljam da ćemo ih mijenjati i u drugim ulicama - rekao nam je Samir Hodžić, tehnički direktor tvrtke Cestodom, koja je lani Zagrebu prodala i postavila 80 posto uspornika.

Gradski ured danas nije odgovorio na naš upit hoće li promijeniti i ostale nepropisne uspornike u naselju te zašto ih nisu zamijenili mekšim ‘trakastim’ uspornicima (dužni metar 500 kuna), a ne tzv. jastucima, koji po komadu stoje od 10.000 do 15.000 kn. Nedostupan je bio i pročelnik Davor Jelavić.

Iako su za aute puno manje štetni, ni postavljeni ‘jastuci’ nisu u skladu sa zastarjelim Pravilnikom o signalizaciji, prometnim znakovima i opremi na cesti.

Ključne riječi

Komentara 18

PN
premda_nije
00:03 09.12.2009.

Ma pazi glupog članka! Pa zar se gorepotpisani novinar nije nikad vozio autom, preko tih \"ležećih policajaca\"?! I jedni i drugi isto su go...o! Dakle, da se htjelo nešto napraviti nabavili bi se \"uspornici\", koji zadovoljavaju propise - oni koji prisiljavaju vozače da uspore, a istovremeno ne \"otkidaju kotače\"! Najsmiješnije je (a to stanovnici u Špansko-Oranicama znaju) da postoji u naselju jedan \"trakasti\" uspornik, potpuno drukčiji od ostalih, koji ne udara na amortizere! Ali ne, nećemo takav stavljati jer vjerojatno te kvalitetne ne uvozi firma koja je u dilu s gradskom vlasti! Ovako će se lova potrošiti iz proračuna, na teret svih nas, \"drage volje\" još jednom!

LI
Libela
00:26 09.12.2009.

Ukinite grbe!

PK
ptica.kos
08:39 09.12.2009.

e da. \"jELAVIĆ JE BIO NEDOSTUPAN\", bolje reći u kampanji je!!! Pitam se što će biti s tim Bandićevim poltronima kad Milanko bude poražen na izborima?! Pretpostavljam da je tekst preuzet iz Zagrebačke kronike (što se u tiskanom izdanju vidi), ali na internetu ne. Stoga, čitatelj iz Babine Grede, Dugobaba, Pertha ili Toronta vjerojatno ne zna gdje je Špansko. Sram ga bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije