Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sami slagali liste'

Lesar: Mi nismo gubitnici, krenuli smo od nule i osvojili 135 mandata

Dragutin Lesar (1)
Patrik Macek/PIXSELL
22.05.2013.
u 14:17

Na pitanje hoće li biti kazni za organizacije koje nisu ispunile stranačka očekivanja, Lesar odgovara kako će oni o tome sami odlučivati.

Iako se Hrvatske laburiste proglasilo najvećim gubitnicima lokalnih izbora, šef te stranke Dragutin Lesar danas je podsjetio kako prije ovih izbora njegova stranka nije imala niti jedan mandat, a na ovim su osvojili njih 135. Kaže kako je taj rezultat oko 60 posto onoga što su Laburisti očekivali od izbora.

- Mi nismo gubitnici, krenuli smo od nule i došli do 135. Imamo 40 mandata u županijskim skupštinama, 45 u gradovima i 50 u općinama. Dva naša kandidata su u drugom krugu za načelnika općine Križ i Veliko Trgovišće. Naši ljudi su na izborima prvi put, nikada se nisu građanima predstavljali kao političari, nismo imali kadrovsku bazu s poznatim političarima i oni sada imaju četiri godine vremena da se izreklamiraju – objašnjava Lesar te dodaje kako je bio svjestan da ove izbore zbog svega navedenoga nije ni mogao dobiti.

2011. godina na parlamentarnim izborima Laburistima su imali 5,22 posto osvojenih glasova u Hrvatskoj, na izborima za Europski parlament 5,77 posto, a sada na županijskom nivou 5,34 posto, tvrdi Lesar.

Na pitanje hoće li biti kazni za organizacije koje nisu ispunile stranačka očekivanja, Lesar odgovara kako će oni o tome sami odlučivati.

- Sami su sastavljali liste, pa sami i utvrđuju odgovornost - rekao je.

 Novinare je zanimalo i hoće li stranka prihvatiti ostavku Branka Vukšića, koju je podnio nakon izbornog fijaska u Zagrebu.

 - Sjednica Predsjedništva je u petak, ali kod nas ostavka nije predmet odlučivanja, nego završni čin. On je ocijenio da je to njegova politička odgovornost – zaključio je predsjednik Laburista Lesar.

>>Loš rezultat laburista, fijasko u glavnom gradu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije