Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB INTERESA?

Leo Andreis za Adrial pripremao kupnju šibenskog TLM-a

andreis (1)
Arhiva VL-a
Autor
Ivanka Toma
17.05.2010.
u 21:37

Postupak protiv Nobila nema nikakve veze s poslom koji sam obavio u vezi s privatizacijom TLM-a, kazao je Andreis.

Predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Leo Andreis, koji je prošlog tjedna protiv odvjetnika Ante Nobila pokrenuo stegovni postupak zbog načina na koji bivšeg potpredsjednika Vlade, Damira Polančeca brani od USKOK-ove optužbe da je uključen u malverzacije strujom na relaciji HEP – TLM iz Šibenika – Aluminij iz Mostara, također je umiješan u slučaj. Andreis je, naime, sudjelovao u privatizaciji šibenskog TLM-a, no tvrdi da zbog toga nije u sukobu interesa te da pokretanje stegovnog postupka protiv odvjetnika Ante Nobila s time nema nikakve veze.

Gotov posao
– Angažirao me konzorcij Adrial koji je namjeravao kupiti TLM i radio sam pravni dio dubinskoga pregleda poslovanja, a ekonomski je dio radio Price Waterhouse Coopers. Za onoga tko želi kupiti neko poduzeće normalno je da želi vidjeti kakva je pravna i ekonomska situacija u tvrtki za koju se sprema dati novac – rekao je Andreis koji tvrdi da je za taj posao honorar primio od Adriala i da pokretanje postupka protiv Nobila nema baš nikakve veze s poslom koji je obavio u vezi s privatizacijom TLM-a. Andreis tvrdi i kako Vlada nema veze s angažmanom njegova odvjetničkog ureda u dubinskom pregledu poslovanja TLM-a pa stoga ne može ni biti govora da je postupak protiv Nobila pokrenut na poticaj Šeksa i premijerke Kosor, kako se stekao dojam.

– Disciplinsku sam prijavu potpisao po službenoj dužnosti, i to odmah u srijedu kada sam vidio intervju koji je kolega Nobilo dao Globusu. Potpisivanjem prijave sve je za mene bilo gotovo. Sve je dalje na disciplinskom tužitelju, disciplinskom sudu i višem disciplinskom sudu Komore. Nemam čime biti ni u kakvu sukobu interesa – izričit je Andreis koji kaže da je s dubinskim pregledom poslovanja u TLM-u završio i sav njegov posao u vezi s tom tvrtkom.

Tijelo za praćenje medija

– Briga me i za to što je izjavio Šeks i J. Kosor, a na koncu i za prozivke kako sam u sukobu interesa – iznervirano je ustvrdio Andreis ističući da je u Komori oformio posebno tijelo koje ima zadatak pratiti medije i upozoravati na svaku situaciju kada odvjetnik javno iznosi stvari koje su dio sudskog postupka. Klijente treba braniti pred sudom, a ne preko medija, smatra Andreis i najavljuje da će protiv svakoga u sličnoj situaciji podnositi stegovne prijave. Na primjedbu kako je dio odvjetnika javno istupio rekavši da nije trebalo ići u stegovni postupak protiv Nobila argumentirajući to stavom da odvjetnik mora javno braniti klijenta, posebice kada je on u pritvoru kao što je Polančec i ne može sam istupati, Andreis je rekao da će još točno vidjeti što je tko rekao i odlučiti hoće li i protiv njih pokretati stegovni postupak.

Komentara 15

DU
Deleted user
12:36 18.05.2010.

ma jock,ja sam u sukobu interesa leo

OC
octo
22:55 17.05.2010.

nek mi netko navede jednog kaznenog odvjetnika koji nije javno komentirao tekuće predmete.. zvonimir hodak u slučaju zagorca, krešimir krsnik u slučaju dužnovića, madunić u slučaju glavaša, gotovinini odvjetnici u slučaju gotovine..

Avatar Romano37
Romano37
07:51 18.05.2010.

Jasno, ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije