Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NACIONALNA FRONTA

Le Pen dolazi u Hrvatsku dati podršku HSP-u na euroizborima

Pele
Foto: AFP
1/2
28.03.2013.
u 16:18

Dolaskom "eurorealista" HSP javnosti želi poručiti da Milanović nema pravo kada se pita što euroskeptici imaju raditi u Europarlamentu

Kontroverzni francuski političar Jean-Marie Le Pen dolazi u Hrvatsku dati podršku HSP-u uoči izbora za Europski parlament, javlja portal Politika Plus, čiju je vijest na svojim stranicama prenio i HSP. Bivši predsjednik ekstremno desne Nacionalne fronte Le Pen i zastupnik te stranke u Europskom parlamentu Bruno Gollnisch u Hrvatskoj će boraviti 2. i 3. travnja.

Iz HSP-a poručuju da dolaskom "eurorealista" žele pokazati hrvatskoj javnosti da premijer Zoran Milanović nema pravo kada se pita što euroskeptici imaju raditi u Europarlamentu.

– U Europskom parlamentu treba se čuti i glas onih drugih, ne zaboravimo da je 40 posto hrvatskih birača na referendumu reklo NE, a pitanje je tko će njihove glasove zastupati, tko će njihove stavove prenijeti. A u Europarlamentu SDP i HDZ zastupat će isto stajalište – poručuju iz HSP-a, dodajući kako su ih iz Nacionalne fronte već pozvali u zajednički klub desnih stranaka u Europarlamentu.

Le Pen je Nacionalnu frontu osnovao 1972. godine te je najzapamćeniji po svojoj antiimigrantskoj politici, a zbog svojih ksenofobnih izjava i poticanja na rasnu mržnju više je puta kažnjavan. Njegova najmlađa kći Marine Le Pen preuzela je vodstvo stranke 2011. godine, a na posljednjim predsjedničkim izborima dobila je rekordnih 17,9 posto glasova u prvom krugu, ali nije ušla u drugi krug.

>> Crveni napad na Sarkozyja. Raste popularnost i Marine Le Pen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije