Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrili ih

Lažne kune: Priveli trojicu iz Tenje zbog krivotvorenja novca

novac
11.03.2010.
u 12:34

Kod trojice muškaraca u dobi od 42, 23 i 20 godina pronađeno je ukupno devet novčanica u apoenima od 500 kuna.

ŽUPANJA – Prilikom redovitog nadzora prometa policija je kod Županje kontrolirala automobil renault megan osječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnjak, a kao putnik u njemu se nalazio 23-godišnjak, obojica s područja Tenje.

Pretragom vozila i osoba pronađeno je osam novčanica u apoenima od 500 kuna koje su nalik na krivotvorene. Pretražen je potom i dom 20-godišnjaka također s područja Tenje kod kojega je pronađena jedna novčanica od 500 kuna nalik na krivotvorenu i nelegalni operativni sustav Microsoft Windows 7.

Sva trojica su uz kaznene prijave za počinjenje kaznenih djela krivotvorenja novca i nedozvoljene upotrebe autorskih djela ili izvedbe umjetnika izvođača privedeni na Županijski sud u Vukovaru.

Komentara 3

OB
-obrisani-
14:42 11.03.2010.

Ovo za falsifikovanje novca, u redu, ali ovo za korištenje ilegalnog, što će reći neplaćenog softvera, je smešno. Ako milicija počne za to hapsiti ovaj će se forum jako brzo isprazniti. Osim ako u zatvoru nemaju internet. Mislim, ili nešto jeste zabranjeno, ili nije. Ovak ispada da nije (jer niko ne dira milione ilegalnih korisnika softvera i daunlodača muzike i filmove) ali ako se nekome zamerite, miliciji recimo, može da bidne. Upravo je ovakva praksa smrt za pravni poredak jer uvodi na mala vrata samovolju moćnika (možda ću da te karam, a možda i neću, zavisi na koju sam nogu ustao).

HE
Heracle
19:36 11.03.2010.

Koji glupani, pa falsificira se samo novčanica od 200 zbog dimenzija i veće šanse da ispadne kao original. To i mala djeca već uče u školi. Samo što su i trgovkinje upozorene na upravo te novčanice.

IZ
izbrisan
08:16 12.03.2010.

Pa sto ovo znaci? Jesu li novcanice krivotvorene,ili samo nalik na njih? Inace krivotvorina bi trebala sliciti originalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije