Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDI I SLUŠAJ!

Laptopi protjerani iz američkih sveučilišta, u Hrvatskoj još ne

lap
VL
Autor
Hrvoje Dečak
09.03.2010.
u 12:59

– Mi čak stimuliramo studente da nose laptop – kaže dekan prof. dr. Vedran Mornar. – Istina, učionice na FER-u pokrivene su bežičnim internetom, pa nekima na predavanju laptop služi za surfanje i zabavu – veli dekan

Prijenosna računala u predavaonicama na američkim sveučilištima prije 20-ak godina bila su revolucionaran pomak, no danas ih mnogi profesori zabranjuju jer odvlače pozornost od gradiva. Profesori su frustrirani što neki studenti na predavanju šalju elektroničke poruke, kupuju preko interneta, komuniciraju preko društvenih mreža, gledaju TV i filmove ili čitaju novine, piše Washington Post. Jedan profesor u Oklahomi ogorčen je bacio laptop na pod i polio ga tekućim dušikom, ali drugi student sve je to snimio i odmah stavio na YouTube!

 

Studenti tvrde da su oni nova generacija koja može obavljati više stvari odjednom. Na sveučilištu Georgetown u Washingtonu profesori su, nakon šest tjedana bez računala na stolu, zaključili da su studenti znatno aktivniji. Čak 95 posto studenata priznalo je da su se računalima na predavanju koristili za drugo.

 

Na hrvatskim fakultetima laptop na predavanju još nije čest. Na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva ima ga svega desetak posto studenata. Većina jednostavno ne želi nositi mnogo “prtljage”.

 

– Mi čak stimuliramo studente da nose laptop i da predavanja bilježe u kompjutor – kaže dekan prof. dr. Vedran Mornar. – Istina, učionice na FER-u pokrivene su bežičnim internetom, pa nekima na predavanju laptop služi za surfanje i zabavu. Zato smo razmišljali da tijekom predavanja isključimo internet – veli dekan. On je zagovornik “open book” ispita, s dopuštenom literaturom, a u tom bi slučaju bio dopušten i laptop, no sada takva mogućnost još ne postoji.

Ključne riječi

Komentara 2

KO
korisnik05
08:25 10.03.2010.

Odlični su mi ti ljudi koji kad vide neku pizdariju, npr. netko se tuče, netko nekoga muči/zlostavlja/siluje, a oni odmah vade mobitel da to snime i deneju na Youtube.

AG
Agramer198
13:54 10.03.2010.

Ima stvarno svakakvih bolesnika.. prošle godine bila nesreca na Savskoj cesti,čovjek poginuo, a njih 10-ak se posložilo (nisu bili novninari) i snimalo, dvije male tuke su se čak i smijale dok su to snimali... FUJ!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije