Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pisao liniću

Langer Liniću: Nesrazmjer imovine i primanja Jakovčića niste vidjeli?

Bruno Langer
Zeljko Mrsic/PIXSELL
04.02.2013.
u 14:18

Iz javno dostupnih podataka vidljivo je da županov osobni dohodak iznosi najviše 16.000 kuna mjesečno, s kojim ne može zadovoljiti ni trećinu svojih aktualnih mjesečnih obveza

Prošlotjedna izjava šefice Porezne uprave Nade Čalović Smiljanec "kad porezna uprava primijeti nesrazmjer imovine i zarade, dužna je postupati i to prema svim građanima jednako" ponukala je civilnog aktivista i nezavisnog kandidata za Europarlament Brunu Langera da ministru financija Slavku Liniću uputi otvoreno pismo.

"Sukladno citiranom stavu šefice Porezne uprave neobično je da Porezna uprava još uvijek nije primijetila slučaj istarskog župana Ivana Jakovčića. Naime, iz javno dostupnih podataka utvrđen je ogroman nesrazmjer imovine i prihoda aktualnog istarskog župana koji je u dvadesetak godina rada od dužnosničke plaće zaradio oko tri milijuna kuna dok je samo u nekretnine u gradu Poreču i selu Sv. Juraj, koje je njegovo privatno vlasništvo, uloženo minimalno osam milijuna kuna.

Također iz javno dostupnih podataka vidljivo je da županov osobni dohodak iznosi najviše 16.000 kuna mjesečno, s kojim ne može zadovoljiti ni trećinu svojih aktualnih mjesečnih obveza prema kreditnim zaduženjima. Unatoč višestrukom nesrazmjeru plaće i kreditnih obveza on ipak uredno servisira svoje kredite, što nameće pitanje s kojim ekstra novcem to uspijeva! Poštovani gospodine ministre, želim vjerovati da ćete proklamiranu jednakost svih građana Hrvatske u postupku utvrđivanja nesrazmjera imovine i zarade istražiti i u ovome primjeru, bez obzira što je riječ o osobi koja je vodeći dužnosnik u izvršnoj vlasti Istarske županije i predsjednik IDS-a, jedne od stranaka vladajuće koalicije!", piše u pismu B. Langera.

>>Zabrana prodaje zemlje, a Jakovčiću ugovor?!

Komentara 16

VE
velikazmija
14:36 04.02.2013.

kako to smije viditi ne vidi on ni čačićave dugove jedan u zastaru jedan će otići u zastaru kod njih nema ni kriminala ni lopova linićevih dubaj od 6 000 kuna na koliko je narastao mislite da su drugi pošteniji pošteniji ---- ko ovo izabra-

Avatar Django
Django
14:43 04.02.2013.

Postoje oni koji točno znaju što rade, i postoje oni koji misle da znaju, a u stvari pojma nemaju što se oko njih zbiva. I rade na svoju štetu, a na korist onih koji znaju što rade. Za ove druge postoji naziv "korisne budale". Oni koji znaju što rade ipak su dotjerali toliko daleko, da su već i "korisne budale" progledale. No sada je to već nevažno.

Avatar puky
puky
14:31 04.02.2013.

... ma čemu se ovaj legendarni lik čudi ? ... selektivnom pristupu crvene peronospore bilo čemu čime drmaju ? ... pa sa linićem je u Dubaiu dočekivao Novu Godinu razbojnik dužan građanima 7 milijuna kuna ... te kune od razbojnika linić je trebao naplatiti u korist građana a da li je ili po nekom od njegovih smeće zakona prolongirao na 600 rata sa počekom od 15 godina ? ... kao i onom još većem razbojniku nini paviću ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije